Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наш филм, с рекорден брой международни награди, рекламира България по света

Наш филм, с рекорден брой международни награди, рекламира България по света

Вече има продуцентски компании от Япония, Китай и др., които искат да снимат в България, омагьосани от мистиката и красотата на българската природа, която са видели във филма.

Българският филм с рекорден брой международни награди - “Немилосърдната красавица”, е истинска реклама за природните богатства на България по целия свят., коментират филмови експерти.

Вече има продуцентски компании от Япония, Китай и др., които искат да снимат в България, впечатлени и омагьосани от мистичната красота на българската природа и запазена археология, пресъздала ренесансовите картини на средновековието. Ето какво сподели за избора на локациите режисьорът Николай Богомилов: 

"Още от дете имам особена връзка и странно влечение към тези места. Това са места в Рила планина, над родното ми село Бистрица. Отивах ежедневно там след занятията в училище. Тичах и се катерех с необяснима страст и трепет в близката и по-далечната от дома ми гора, за да оставам "сам" по тези места.
Усещах странно невидимо присъствие и особено чувство - смесица от възторг с неясна причина и мистичен страх. Това чувство предадох чрез двойствената природа на тайнствените същества, които са в близост до двамата влюбени през цялото време, когато смятат, че са сами, но реално не са сами. Част от историята написах в сценария на самите локации, които ми подсказаха важни детайли, действия и чувства за третата част на филма. Тези места са не просто локации, но и важен съавтор на филма", разказва той. 


Снимка: Global Leaders

Когато завел ключовите хора от екипа по тези места, пътувайки по тежък офроуд терен повече от час, минавайки над пропасти, режисьорът разбрал, че е стреснал хората си и бил на път да ги изгуби за каузата. 

"Те първо ми казаха, че това е абсурд и логистично, и много по-скъпо, и рисково, че никой няма да иска да дойде да снима тук, но след като разбраха, че аз не бих снимал на никое друго място, ме подкрепиха, за което съм им безкрайно благодарен. Резултатът показва, че си е заслужавало да изберем по-трудния път и вече никой не се съмнява, че тези места са без алтернатива.”, допълва авторът на българския филм с над 55 международни награди.  

Българското кино триумфално се завърна на световната сцена с първия игрален филм на режисьора Николай Богомилов (Тимотео). Повечето от тези над 55 приза са с най-високото отличие Гран-При – за най-добър филм. Този сензационен рекорд от награди няма аналог не само в българското кино, коментират експерти в киното. Българските зрители също ще могат да се потопят в магията на високо оценената в цял свят продукция – премиерата е на 8 декември т.г.


Снимка: Global Leaders

Филмът вече е класиран в официалната селекция на над 70 фестивала по целия свят и в повечето от тях е с престижни награди. Извоювал е престижни награди във Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Швеция, Унгария, Полша, Малта, Канада, САЩ, Индия, Бангладеш, Перу, Бразилия, Хонг Конг, Сингапур, Дубай, Тайланд, Индонезия, Малдиви и др.


Снимка: Global Leaders

Независимата продукция е създадена през 2023 г., а за сценичните локации са избрани най-красивите и магични кътчета на България. Така филмът се превръща и в една приказна реклама на страната ни в цял свят, като показва природните и исторически богатства на България. Сценаристи са Николай Богомилов (Тимотео) и Винсент Моли, режисьор е Николай Богомилов, оператор Емил Топузов.

„Немилосърдната красавица“ преплита историческия сюжет с магията на притчите и приказни светове, въвлича зрителите в едно одухотворяващо визуално послание, което дълго след финалните надписи остава в съзнанието на всеки. Името на филма е вдъхновено от поемата на френския средновековен поет Ален Шартие, а любовната нишка е авторска интерпретация на легендата за отношенията между него и кралица Маргарет Стюарт.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега