Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наши момчета спечелиха престижен арт конкурс в чужбина

Наши момчета спечелиха престижен арт конкурс в чужбина

Тандемът Николай Димитров - Даниел Дубаров спечели конкурс за стенописи в град Шефилд, който се намира на австралийския остров Тасмания. В комплект с голямото признание върви и финансова награда от 15 000 долара, които ще дадат сигурност на младите творци и хоризонт да работят по други свои проекти.

Тандемът Николай Димитров - Даниел Дубаров спечели конкурс за стенописи в  град Шефилд, който се намира на австралийския остров Тасмания. В комплект с голямото признание върви и финансова награда от 15 000 долара, които ще дадат сигурност на младите творци и хоризонт да работят по други свои проекти.

Николай живее от години в Бургас, а Даниел е родом оттук - той е син на художника Николай Дубаров. Двете момчета са учили заедно и дълго време са се занимавали с рисуване на графити. Отличеният им проект се нарича "Travelling Dreams". Изпълнен е на място от Николай, тъй като Даниел не успял да стигне до Австралия заради визови проблеми.

Фестивалът в Шефилд, наричан още град на стенописите, се провежда всяка година в първата седмица след католическия Великден. В него участват винаги деветима художници. Всяка година темата на феста е различна и се задава чрез стихотворение.

Организаторите коментират, че конкурсът подлага на проверка не само майсторството на художниците, но и тяхната издържливост, умението да се справят с ограниченията на времето, непредсказуемите понякога метеорологични условия в Тасмания и постоянната работа пред погледа на публиката.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега