Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Наводненията в България – първи приоритет на новата власт

Наводненията в България – първи приоритет на новата власт

Министрите се събраха на "Дондуков" 1, за да обсъдят важни за страната теми

Първо редовно заседание проведе новата власт. Министрите се събраха на "Дондуков" 1, а сред темите, които ще обсъждат, са последиците от наводненията в Южна България, както и задължителния зелен сертификат за сградата на Министерски съвет.

„Първата и основна задача е да обсъдим последиците от наводненията. Две области са най-пострадали – Благоевград и Смолян. Пострадали са мостове. Още утре свикваме областните управители на тези две области, ще поканим и този от област Кърджали. Заедно с МОСВ и МВР ще обсъдим този казус. Това ни е първи приоритет“, каза премиерът Кирил Петков.

„Втората точка – ваксинацията да стане приоритет. Още днес ще направя заповед за тази сграда (бел.ред. на Министерски съвет), ще дискутираме и за останалите министерства. Едновременно с това всеки от вас да сподели първите си впечатления", обърна се той към министрите.

Той каза, че след това ще се прецени как този пример може да бъде разпространен из цялата държавна администрация. Въпросът е да го направим максимално ефективно и в рамките на закона, така че резултатите да бъдат реални и позитивни, а не да влезем в юридически спорове, каза премиерът и подчерта, че не трябва да има разграничаване между бизнеса и администрацията по отношение на зеления сертификат.Надграждането е много ясно, обективно и структурирано, и ще бъде въпрос на реална работа, а не на изказвания и на политически лозунги. Това заяви министър-председателят Кирил Петков за отношенията между България и Република Северна Македония.

"Вчера получих обаждане от Зоран Заев - да ме поздрави за позицията. Обсъдихме идеята за работните групи, за която говорихме по време на кампанията. Тя ще бъде структурирана в най-кратък срок, надявам се в началото на януари да имаме ясен план кои са работните групи. Включително и това, за което говорихме тази сутрин - да се включи още култура, инфраструктура и икономика като допълнение на историята. Трябва да направим план за действие и още през ранния януари тези работни групи да имат реални резултати, които да дадат, с идея да напреднем в преговорите в по-оперативен план", посочи премиерът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега