Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Назначиха свещеници от София в Руската църква „Св. Николай Мирликийски”

Назначиха свещеници от София в Руската църква „Св. Николай Мирликийски”

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е информирал за предприетите действия със свое нарочно писмо Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и очаква съдействие от руското посолство в София за отваряне на храма.

Българският патриарх Негово Светейшество Неофит назначи свещеници от София в руската църква „Св. Николай Мирликийски”. Заповедта на патриарх Неофит е от днес, 25 септември, няколко дни след като храмът бе затворен. Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е информирал за предприетите действия със свое нарочно писмо Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил. Ето целият текст на съобщението, без редакторска намеса:

"Със своя заповед от днес, 25.09.2023 г., Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит, в упражняване на правомощията си на Софийски митрополит, в чиято епархия се намира храм „Св Николай Мирликийски”, лично назначи свещеници от София, които ще поемат обгрижването на храма, като извършват обичайните богослужения.

Софийската света митрополия гарантира, че никаква част от имуществото на църквата няма да бъде погубена или увредена. Както и досега вярващите ще могат да се поклонят пред мощите на свети Серафим Софийски и да измолват неговата благодатна помощ и подкрепа.

Действието на Негово Светейшество е продиктувано от грижа за вярващите, запазване на добрия ред в Църквата и следва да бъде разбирано само в неговия духовен аспект. С него не се засягат вещни или други права на когото и да било, каквито са им гарантирани от светските закони.

Всякакви други въпроси от светски юридически и административен характер, имащи отношение към казуса, ще бъдат обсъдени на редовното заседание на Светия Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит е информирал за предприетите действия със свое нарочно писмо Патриарха на Москва и цяла Русия Кирил.

Негово Светейшество очаква съдействие от посолството на Руската федерация в София за отварянето на храма и продължаването на неговия благодатен живот, който играе важна роля за духовното въздигане на православните християни.

Преди да поемат своите задължения, духовниците бяха приети от Негово Светейшество в сградата на Софийска света митрополия, който ги благослови и им даде своето първосветителско наставление в носенето на предстоящите отговорности.".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега