Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нефтохимиците обявиха своите искания, готови са за по-мащабни действия /Видео и снимки/

Нефтохимиците обявиха своите искания, готови са за по-мащабни действия /Видео и снимки/

Участниците в гражданския протест на Синдиката на българските нефтохимици блокираха днес движението на кръговото кръстовище на изхода на Бургас. Те се опасяват, че ще загубят работните си места, ако Лукойл Нефтохим спре работа заради забрана на внос на горива от Русия.

Участниците в гражданския протест на Синдиката на българските нефтохимици блокираха днес движението на кръговото кръстовище на изхода на Бургас. Те се опасяват, че ще загубят работните си места, ако Лукойл Нефтохим спре работа заради забрана на внос на горива от Русия. Протестиращите обявиха своите искания и са категорични, че ако и този път не бъдат чути, ще предприемат „по-мащабни действия“.

 

Ето и какви са конкретните им искания: 

1. Да се прекрати практиката за приемане на прибързани закони, възпрепятстващи нормалната работа на рафинерията и обезпечаването на потребителите с нефтопродукти, в т.ч. предсрочно отнемане на дерогацията, конфискация на частна собственост и данъчна тежест над 100%. 

2. Да се спре с писането на закони на коляно и да се проведе обществено обсъждане с доказани експерти от петролния бранш, икономисти, финансисти и др. за постигането на работещи и дългосрочни резултати, които дават реална перспектива за развитието на нефтохимичния отрасъл. 

3. Насрочване на среща в спешен порядък за урегулиране взаимодействието между Министерство на енергетиката, Парламентарната комисия по енергетика, Председателите на парламентарните групи, Ръководствата на ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас, ЛУКОЙЛ България и Синдикат на българските нефтохимици. 

4. Преустановяване на необоснованите твърдения и обвинения от представители на политически партии и формации, без доказателства и факти, уронващи престижа на професията НЕФТОХИМИК. 



„Ако и този отново не бъдем чути, всички нефтохимици и свързани професии с Бургаската рафинерия, базите, бензиностанциите и партньорските организации, ще предприемем по-мащабни действия за отстояване с всички позволени от закона средства, правото си на труд, правото си на съществуване, правото си да бъдем чути от управляващите, които ние българските граждани сме назначили!“.



Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 26 октомври 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега