Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Немски експерти за Covid-19: Очаква ни втора, много по-унищожителна вълна

Немски експерти за Covid-19: Очаква ни втора, много по-унищожителна вълна

"При коефициент на репродукция 1 - тоест, когато един болен заразява само един друг човек, за създаването на т.нар. стаден имунитет биха били необходими цели 25 години", обяснява епидемиологът Михаел Майер-Херман.

Ако ограниченията, въведени заради коронавируса, бъдат облекчени прекалено рано, има голяма вероятност от втора вълна на епидемията. И тази втора вълна може да развие неочаквана мощ. Това твърдят вирусологът от берлинската клиника "Шарите" Кристиан Дростен и епидемиологът Михаел Майер-Херман, цитирани от DW.

"При коефициент на репродукция 1 - тоест, когато един болен заразява само един друг човек, за създаването на т.нар. стаден имунитет биха били необходими цели 25 години. Ясно е, че подобно нещо е неприемливо. Още повече, че в момента все още няма ваксина. Затова ученият пледира за поддържането на строги ограничителни мерки, с които вирусът да бъде "пресушен". Това означава да се поддържа коефициент на репродукция от 0,2 или 0,3". Това обяснява Майер-Херман в интервю за "Тагесшпигел". В противен случай, твърди още той, ще трябва да живеем с ограниченията още дълго време.

"В момента, в който разхлабването на ограничителните мерки надмине определена граница, отново ще се сблъскаме със силно разрастване на заразяванията", предрича епидемиологът. В този случай, според него, ще се повторят ситуации като тези в Италия или Ню Йорк и тогава по принуда отново ще се стигне до пълна парализа на обществения живот.

Вирусологът Кристиан Дростен също се опасява, че разхлабването на мерките в Германия може да доведе до драстично увеличаване на броя на заразените. В социалната мрежа Twitter експертът написа, че при коефициент на репродукция 1 вирусът не изчезва, а продължава да тлее незабелязано под похлупака на ограничителните мерки. А ако коефициентът на репродукция отново се вдигне над 1, епидемията може да се разрази с нова и много по-унищожителна сила, категоричен е Дростен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега