Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Несебър отбеляза 133 години от Освобождението на България

Несебър отбеляза 133 години от Освобождението на България

Несебър отбеляза 133 години от Освобождението на България с няколко прояви. Днешният трети март започна с Молебен за България, отслужен в църквата ”Св. Успение Богородично”.

Несебър отбеляза 133 години от Освобождението на България с няколко прояви. Днешният трети март започна с Молебен за България, отслужен в църквата ”Св. Успение Богородично”. Малко след това пред портите на Стария град, в присъствието на заместник-кмета Лазар Япаджиев, председателя на Общински съвет Благой Филипов, общественици, представители на община Несебър и жители на града, Яна Христова, началник отдел „Образование”, прочете слово, посветено на „една от най-ярките, най-значимите дати в новата ни история, символ на възродената българска държавност”.  

Благой Филипов също поздрави своите съграждани с думите, че тази паметна дата е началото на новата българска история. Освен пред паметта на хилядите българи, загинали за свободата на Родината си, г-н Филипов се преклони и пред всички останали нации,  допринесли за нашата така жадувана и изстрадана свобода. След това той заедно със заместник-кмета Лазар Япаджиев, под звуците на българския химн, издигнаха националния трибагреник.  

Днес бяха обявени и отличените ученици в конкурса за презентация на тема: „Личности, родени, работили или свързали живота си с Несебър – с принос в националната, европейската и световна история”. Проявата, която е част от Програмата на общината „Аз живея в Несебър”, бе посветена на Националния празник.

Работата на  Иван Петров, ученик от СОУ „Любен Каравелов” – Несебър, бе отличена като най-добра и му донесе първото място в конкурса. След него, на второ място бе обявена Ивона Панайотова – ученичка от ГРЕ „Г. Ст. Раковски” – Бургас, а на трето място бе класирана Ина Добрева - ученичка от СОУ „Любен Каравелов” – Несебър.

Специалната награда за оригинална концепция отиде при Мария Сотирова - ученичка от СОУ „Любен Каравелов” – Несебър.   Финал на празничния 3 март сложи концерт с български възрожденски песни, които разчувстваха събралите се жители и гости на Несебър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега