Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мисия "Пътуване", дестинация - Лос Анджелис

Мисия "Пътуване", дестинация - Лос Анджелис

Лос Анджелис е един от най-знаменитите културни, технологични и търговски центрове в света. Градът е известен като столицата на филмовото производство, тъй като развива уникална културна дейност най-вече в основния си център - Холивуд.

Лос Анджелис е един от най-знаменитите културни, технологични и търговски центрове в света. Градът е известен като столицата на филмовото производство, тъй като развива уникална културна дейност най-вече в основния си център - Холивуд.

В буквален превод от испански името на този щатски мегаполис означава „Ангели”, затова и го наричан навярно Градът на ангелите, което е едно красиво наименование. Ел Ей е разположен в едноименния окръг Лос Анджелис в щата Калифорния. Със своето население от над 8 300 000 души, градът е вторият най-гъсто населен град в САЩ. Разположен на площ от около 1200 кв. км задминава по размери дори Чикаго.

В географско отношение Лос Анджелис е уникален с това, че е единственото толкова голямо населено място в САЩ, което е пресечено от планинска верига. За да придобиете реална представа за размерите на Града на ангелите, достатъчно е да знаете, че в посока север – юг Лос Анджелис е с дължина 70 километра, а от изток назапад трябва да изминете 45 километра, за да го прекосите. Официално съществува като град от 4 април 1850 година.

Най-добрият начин да решите какво да видите и правите в Лос Анджелис е да помислите за своите интереси. Ако наистина искате да отидете на места, където да видите филмовите звезди - отправете се към Холивуд. Ако пък предпочитате живота навън - идете в Санта Моника, Венеция или Малибу. Ел Ей е популярен с лъскавите си квартали, в които живота никога не затихва и върви на високи обороти. Тук са Пасадина, Лонг Бийч, колоритните Корейски и Китайски квартал, Венис, но нищо на света не може да се сравни с емблематичния Холивуд.

 В Лос Анджелис районът на Венис е мястото, където може да се докоснете до атмосферата на плажната океанска ивица. Тук е място за забавления, купони, слънце, плаж и морски вълни.

Посетете центъра Getty. Разпростиращият се музей е проектиран от Ричард Мейър на върха на хълма Brentwood. Архитектурата и градините се съревновават за внимание с колекциите на изкуството, които са събрани от петролния магнат Джей Пол Гети.

В зависимост от сезона, има три неща, които трябва да направите в Лос Анджелис. През лятото идете на пикник до Hollywood Bowl, ефектен естествен амфитеатър, който подслонява Лосанджелиската филхармония за класическите вечери, както и поп, джаз и музиката на световните изпълнители.

Бейзболната игра на стадиона "Доджърс" винаги може да се превърне в красива вечер, където приятелски настроени фенове се подреждат за доджър догс (хотдози) и наблюдават палмовите дървета и планини, отвъд игрището.

През по-студените месеци си вземете билети за представление на филхармонията в концертната зала Уолт Дисни, покритото със стомана архитектурно съкровище, проектирано от Франк Гери.

Единственото, което не трябва да забравяте по време на пътуването си е доброто настроение!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега