Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Незрящата Валентина Димитрова представя първата си самостоятелна изложба в Бургас

Незрящата Валентина Димитрова представя първата си самостоятелна изложба в Бургас

"Изкуството помага на един зависим човек отново да стане независим. В моментите когато творя, аз виждам. Всички цветове и картини са в съзнанието ми”, споделя авторката, която е написала три книги.

Валентина Димитрова е на 51 години и през последните 29 години е изцяло незряща. Това обаче не ѝ пречи да пише книги, да създава авторски произведения и да е носител на 3 статуетки Икар, както и на други отличия. Членува в Съюза на артистите в България. Бургазлийката, която е истинско вдъхновение за мнозина, ще представи първата си самостоятелна изложба в зала „Христо Фотев” на КЦ „Морско казино” на 16 октомври /понеделник/ от 18.00 часа.

"Изкуството помага на един зависим човек отново да стане независим. В моментите когато творя, аз виждам. Всички цветове и картини са в съзнанието ми”, споделя авторката, която е написала три книги.

За първото си представяне в Бургас Валентина е създала впечатляваща композиция на 7 района в България с национални носии. Те са изработени от глина и оцветени с характерните за местата цветове и орнаменти.

В залата ще бъдат подредени релефни пана, изделия от канап и камък, който художничката дълбае сама с длето. За едно от паната – „Бургаски изгрев“, с размери 40 x 30, са използвани естествени материали – пътеката е създадена от истински пясък. Картината е направена с мисъл към хората, които не виждат, а използват допира като средство да подсилят човешките си възприятия.

Валентина допълва, че всичко създава съвсем сама, без чужда помощ. Тя има издадени две книги, а третата е в печатница. Те се вдъхновени от нейната съдба и едноименното произведение на Яворов „Две хубави очи”. Валентина създава текстовете, като пише сама с изрязани букви на подготвени предварително редове.

Изобразителното изкуство не е чуждо за Валя. То съпътства бургазлийката от най-ранните ѝ години, дори мечтае да следва в Националната художествена академия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега