Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нидерландия въвежда пълна карантина

Нидерландия въвежда пълна карантина

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно.

Нидерландското правителство въвежда по-строги мерки с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Те влязоха в сила от полунощ снощи и ще бъдат валидни до 19 януари 2021 г., информират от пресцентъра на министерството на външните работи. Новите мерки включват затваряне на всички търговски обекти, с изключение на тези от първа необходимост - хранителни магазини, бакалии, химическо чистене, аптеки, дрогерии, както и фризьорски салони, студия за масажи, козметични грижи, с изключение на стоматологичните кабинети и тези за физиотерапия.

Затварят се всички начални и средни училища, както и детски градини и центрове за дневни грижи, които следва да преминат в онлайн форми на обучение считано от 16 декември 2020 г. Дневни грижи за децата на служителите на „първа линия“ с обществено значими професии ще бъдат осигурени. Всички спортни зали, фитнеси, басейни, сауни, както и музеи, кина, театри, казина, зоологически градини преустановяват дейността си. Хотелите могат да останат отворени, но се прекратява предоставянето на храна и напитки за техните гости, включително и на обслужването по стаите (roomservice). Остават затворени всички заведения от кетъринг-индустрията.

Гражданите се насърчават да останат у дома възможно най-дълго, както и да продължат да работят от вкъщи, когато това е възможно. Призивът на властите е да не се приемат вкъщи повече от двама посетители на ден над 12-годишна възраст, с изключение на 25 и 26 декември 2020 г., като за двата празнични дни могат да приемат най-много до трима гости над 12-годишна възраст, които не са членове на домакинството.

Към днешна дата в Нидерландия са регистрирани над 613 хил. потвърдени случая на COVID-19 и над 10 хил. жертви. Решението за локдауна идва след два дни на сериозно увеличение в новорегистрираните случаи в страната. В неделя бе съобщено за 10 хил. заразени, а в понеделник бяха докладвани 8 500 нови случая. Предполагаемата предпоставка за новия скок е традиционната размяна на подаръци, която в Нидерландия се осъществява в деня на Свети Никола.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега