Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николай Димитров: Псевдоолигарси стоят зад атаката срещу мен

Николай Димитров: Псевдоолигарси стоят зад атаката срещу мен

Николай Димитров с първи коментар след разрешението за ареста му: Това е пряка намеса в изборния резултат!

Централната избирателна комисия е дала разрешение кметът на Несебър и независим кандидат за нов мандат Николай Димитров да бъде привлечен от прокуратурата като обвиняем по досъдебно производство. Разрешението за привличане и задържане на Димитров като обвиняем е дадено след постъпило искане от главния прокурор. От решението става ясно, че искането по опис на следствения отдел при Специализирана прокуратура.

Освен за Димитров ЦИК е взела същите решения и за трима кандидати за общински съветници в Несебър и за кандидат за кмет на кметство Свети Влас. Става дума за кандидатите за общински съветници Петър Тодоров и Георги Георгиев от листата на коалиция „БСП за България“ и за Константин Лефтеров, който е кандидат от листата на „Движение 21“. ЦИК е дала разрешение за привличане като обвиняем и за задържане на кандидат за кмет на кметство Свети Влас - Атанас Япаджиев, издигнат също от „Движение 21“.

- Г-н Димитров, изтече информация, че ЦИК е дала разрешение за задържането ви след спецакцията на 19 и 20 октомври в Несебър. Вие осведомен ли сте, така ли е?

- Все още не съм задържан, но тази информация, която предизвика истинска психоза сред близките ми, излезе в медиите. Това е пряка намеса в изборния резултат! Досега мълчах, но това, което се случва, се отразява ужасно на семейството ми. Вчера в училище детето ми е търпяло подигравки, че вкъщи е имало полиция, много е разстроено. В офиса на жена ми правиха циркове. Ние в каква държава живеем?

Миналата година хвърлиха запалителна течност под колата ми в двора, премълчах, защото не съм ревльо, продължих да работя. Имаше разследване, но не доведе до нищо. Сега дойдоха, правиха обиски, каква е тая показност?

- Някой съобщи ли ви в какво сте обвинен?

- Аз не знам какво точно е станало, какво съм направил. Никой не ми е съобщил за какво точно става дума. Цитираха ми решение на ЦИК, че има разрешение за задържането ми за 72 часа. Защото такава е процудерата когато си в избори. Но пак казвам - това е пряка намеса в изборния резултат. Урониха авторитета ми в целия град. Доколкото разбрах, същото очаква и останалите проверявани кандидати. Все пак живеем в правова държава, човешката личност какво е?

- Казахте в събота, че целият Несебър знае откъде и какво се случва. Откъде идва тази атака срещу вас дни преди изборите?

- Идва от частно-корпоративни интереси, които искат да завземат Несебър. Намесват се разни псевдоолигарси, бизнесмени с яхти, които искат да прескочат общината и да си правят каквото искат. Още сега предизборно разправяха как ще унищожат общински предприятия. Това са нездравомислещи хора. В листите за общински съветници има лихвари и всякакви други, това целият град го знае.

- Какво ще предприемете?

- Какво да предприема? Попречи ми се да си провеждам предизборната кампания. Звънят ми хора от цяла България да ме питат задържан ли съм. Причиниха ужасна психоза на семейството ми - на майка ми, съпругата ми и дъщеря ни!

Източник: в-к "24 часа"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега