Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николова: Интересът от чужбина към здравен туризъм у нас е голям

Николова: Интересът от чужбина към здравен туризъм у нас е голям

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и Кюстендил трябва да се възползва от тази възможност. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш в Кюстендил.

Интересът на чужденците към дестинациите за здравен туризъм е голям и Кюстендил трябва да се възползва от тази възможност. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата ѝ с представители на туристическия бранш в Кюстендил. В дискусията участваха кметът на града Петър Паунов, зам. областният управител Матей Попниколов и зам.-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева.

Вицепремиерът уточни, че регионът има огромния потенциал да заеме важно място на картата на българския туризъм. Тук история, култура и използването на минералните ресурси вървят ръка за ръка от древността. В тази тежка кризисна ситуация медицинския, балнео- и СПА туризмът могат да бъдат силен стимул за отрасъла и връщането му към предишните нива, уточни министър Николова.

Министърът поясни, че един от рекламните клипове на Министерството на туризма, снимани съвместно с Асоциацията на екскурзоводите, е посветен на уникалната за България и Европа картинна галерия на Владимир Димитров-Майстора. През идващата седмица той ще бъде пуснат в социалните мрежи и големите телевизии.Градът има много възможности за семеен и уикенд туризъм. Важно е да се предлагат привлекателни пакети, особено през есенния сезон, уточни министър Николова. 

Тя цитира и данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), според които от началото на годината до 11 септември 2020 г. пренощувалите туристи в общината са 10 278. От тях 9 100 са били български граждани, а останалите предимно от Северна Македония, Италия, Гърция, Германия и Сърбия. В цялата област пък пренощувалите лица са 33 хил., от които отново по-голямата част са българи – 30 хил.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега