Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николова: Килимите ни са достойни за културното наследство на Европа

Николова: Килимите ни са достойни за културното наследство на Европа

Вицепремиерът пое ангажимент този труден занаят да бъде популяризиран и през Министерството на туризма, така че да стане част от програмите за културно-историческите турове в страната.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова посети цеха за ръчно тъкани килими в Костандово, община Ракитово. Продукцията на семейното предприятие е позната на многобройни ВИП клиенти и културни институции от Европа,  САЩ и Азия.

Министър Николова пое ангажимент този труден занаят да бъде популяризиран и през Министерството на туризма, така че да стане част от програмите за културно-историческите турове в страната.

Сред редовните клиенти на българската фирма, освен британската кралска фамилия, са и много от най-емблематичните музеи в света и кралски семейства в Европа. Над 200 замъка в Англия са обзаведени с килими от Костандово, стана ясно по време на разговорите.

Преди няколко дни цехът е изпратил две пътеки, произведени по поръчка на музея „Джордж Вашингтон“ в САЩ. Стаята на кайзера в прочутия виенски музей “Албертина” също е обзаведена с вълнен килим от Костандово, вече е готов и килим, изтъкан за двореца ”Версай”.  Емблематичната Банк ъф Ингланд също е собственик на килим, произведен по тяхна заявка.

"Уникалните произведения имат качества да станат част от културното наследство на Европа", подчерта вицепремиерът Николова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега