Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николова: С общи усилия ще направим нужното за рестарт на професионалните задължения на гидовете

Николова: С общи усилия ще направим нужното за рестарт на професионалните задължения на гидовете

Днес отбелязваме Международния ден на екскурзовода.

Днес отбелязваме Международния ден на екскурзовода. Датата е определена от Световната федерация на асоциациите на екскурзоводите през 1990 г. В България Международният ден на екскурзовода е отбелязан тържествено за първи път през 1993 г. по инициатива на Съюза на екскурзоводите в България (СЕБ). 

Вицепремиерът Марияна Николова отправи днес обръщение по повод празника и пожела на всички екскурзоводи здраве, лично щастие и нови професионални ангажименти! Предоставяме пълния текст без редакторска намеса:

Уважаеми екскурзоводи, ръководители и членове на професионалните организации на екскурзоводите в България, 
Позволете да Ви поздравя най-сърдечно с Международния ден на екскурзовода - 21 февруари. 

Вашата дейност е от изключително значение за утвърждаването на България като атрактивна и конкурентна дестинация за четири сезона. Вие сте лицето на българския туризъм и от Вашето активно присъствие зависи непосредствено впечатлението на нашите гости не само от конкретния туристически обект, но и от страната ни като цяло.

Аз и моят екип поддържаме активен диалог с професионалните организации на екскурзоводите, за да може техният труд да бъде представен достойно, да стане още по-популярен и уважаван. Съвместно с участието на екскурзоводите създадохме 20 видеоклипа за малко познати туристически места у нас и тази инициатива намери много радушен прием след потребителите на туристически услуги.

През миналата и тази година дейността на екскурзоводите бе сред най-тежко ощетените от световната пандемия от Ковид-19, но аз и колегите ми сме сигурни, че с предприетите от правителството социално-икономически мерки и с общи усилия можем да направим нужното за рестарт на професионалните задължения на гидовете. В рамките на проект на Министерството на туризма, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, бе обявена обществена поръчка за 2,5 млн. лв., която ще подпомогне екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки заетост чрез техните сдружения и в подкрепа на политиката за развитие на туристическите райони.

Поздравявам Ви и за богатата програма, която сте подготвили за днешния международен празник. Тя и включените презентации стават достояние на широката общественост и на много потребители чрез социалните мрежи - ТУК и ТУК.

Твърдо вярвам, че подобни прояви ще повишат информираността на българските и чуждестранните туристи за огромния потенциал на страната ни като целогодишна дестинация и ще насърчат възобновяването на туристическите пътувания. Желая на всички много здраве, лично щастие и нови професионални ангажименти!

Честит празник!
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега