Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова се срещна с млекопроизводители в централата на БСП

Нинова се срещна с млекопроизводители в централата на БСП

Млекопроизводителите поставиха някои от сериозните проблеми пред тях като високите надценки, които големите вериги слагат на техните продукти, размера на ДДС върху млечните продукти и неравностойното положение на българските земеделци и животновъди спрямо средноевропейските нива на субсидиране

„Помогнете ни, г-жо Нинова, за да не изчезнем. Ако не се вземат моментални мерки, до края на годината фермерството в България приключва, а след това и ние.” С такъв апел се обърнаха от Асоциацията на млекопроизводителите към лидера на БСП Корнелия Нинова на среща в централата на партията. В нея от левицата се включиха водачът на листата на „БСП за България” в Шумен и Русе Иван Иванов и членовете на изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков и Вяра Емилова.

„С вас сме, ще помогнем”, увери Нинова. Млекопроизводителите поставиха някои от сериозните проблеми пред тях като високите надценки, които големите вериги слагат на техните продукти, размера на ДДС върху  млечните продукти и неравностойното положение на българските земеделци и животновъди спрямо средноевропейските нива на субсидиране, което сериозно влияе на конкурентоспособността на българската продукция. Те изказаха своята благодарност за битката, която БСП води още от 2017 г. за по-добри условия на българските производители в големите хранителни магазини и за подкрепата за понижаване на ДДС върху храните. „Молбата ни е да продължим тази битка”,  обърнаха се те към лидера на БСП.

„Бъдещите войни в света ще са за храна и вода. Водим отдавна битката за защита на  българското производство  и ще я водим до край. Предлагаме таван на цените на основните продукти като краткосрочна мярка. Той няма да засегне производителите, но ще даде моментален ефект за понижаване на крайната цена”, заяви Корнелия Нинова.

В по-дългосрочен план тя посочи мерки от програмата на БСП за възстановяване на „Напоителни системи”, сближаване на субсидиите до европейските нива, плащане на килограм реализиран продукт.„По отношение на ДДС на храни, чукате на отворена врата. Седем пъти сме внасяли това предложение, ще го внесем пак. Хлебарите казват, че ако нямаше 0% ДДС върху брашното и хляба, сега хлябът щеше да е 3,50 лв. Така че тази мярка работи”, каза още Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега