Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Внасяме искане да гласуваме в зала сваляне на имунитета на Борисов

Нинова: Внасяме искане да гласуваме в зала сваляне на имунитета на Борисов

След като няма доблестта сам да си го даде, мнозинството го крие, ние поемаме инициативата

„Днес ще внесем проект за решение на парламента за сваляне на имунитета на г-н Борисов.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в Народното събрание, след като се запозна с внесените от главния прокурор документи в парламента.

Нинова се аргументира: „След като те нищо не правят, Борисов няма доблестта сам да си го даде, председателят на парламента и мнозинството тупат топката и го крият, ние поемаме инициативата“, посочи тя.По думите на Нинова целта е да се изпълни законът. „5-дневният срок изтече и никой нищо не прави. Целта е да дадем възможност на г-н Борисов да докаже думите си, че е невинен по тези дела. Няма да стане, ако не си свали имунитета и няма прозрачен и честен процес“, обясни тя и допълни, че все още има време Борисов да докаже верността на думите си.

Лидерът на БСП коментира и комисията по имунитетите, за която се говори в записите от заседанието на ПП: „Ще погледнем отрицателно на такава комисия, не го приемаме това. Предвижда се тя да тупа топката 6 месеца, за да изпере Борисов. Очевидно създаването на такава комисия не е да разкрие истината, а да спаси Борисов от наказателно преследване“, посочи тя и допълни: „По-лесният и бърз начин да се разкрие истината е той сам да си даде имунитета, бързо да се води това дело и да се произнесе независимия съд.“„Запознахме се с практиката на миналите Народни събрания, при която се създава анкетна комисия със срок между 3 и 7 дни, а ДБ и ПП говорят за 6 месеца. Това логично ли е?“, попита Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание и на нещо много странно относно внесените в деловодството документи: „Тези документи не са с гриф за сигурност, те са общодостъпни. В същото време не се дава възможност да се запознаем с тях. Наложи се писмено да искаме от председателя разрешение да се запознаем с тях“, посочи Нинова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега