Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нинова: Време е президентът да предложи своя проект за Конституция

Нинова: Време е президентът да предложи своя проект за Конституция

Вярно ли е, че ГЕРБ ще се откажат от предложените промени, попита лидерът на БСП

„Днес чухме, че Борисов се отказва от смяната на националния празник в Конституцията. Вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни длъжности? И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид след разбиващите коментари на всички професионални гилдии? Ако това е така, това означава, че цялото предложение за конституционни промени е прах в очите.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в пред медии в Народното събрание.

Тя припомни, че правната реформа в Конституцията е предложена от ПП-ДБ и ако ГЕРБ не я подкрепят, дискусията става безпредметна и загуба на време.„Имаме и един призив към президента, който отправяме са пореден път – дойде времето той да предложи своя проект за Конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът даде своите предложения и да седнем да разговаряме сериозно. Защо той не представя своя проект?“, попита Нинова.

И подчерта, че конституционните промени в този си вид, както ще бъдат гласувани в парламента следващата седмица, няма да получат и един глас от БСП.„Борисов заяви още, че Конституцията и законите по ПВУ са най-важните неща за сглобката. Но в последните две седмици, в които Народното събрание работи извънредно, няма закони по ПВУ. По цял ден се разправят и делят постове и власт, но закони по ПВУ не гласуват. И другата седмица излизат в отпуска. Това е политическо лицемерие“, категорична бе Корнелия Нинова.

Тя коментира още, че социалистите биха подкрепили 9%-овата ставка на ДДС за ресторантьорите да се запази и определи като неправилна стъпка предложението на Асен Василев за бонус при сигнали за укриване на данъци.Като „добър знак за успех на всички наши кандидати“ тълкува Нинова изтегления номер 1 на коалиция „БСП за България“ за предстоящите местни избори.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега