Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нощ на литературата в 9 български града

Нощ на литературата в 9 български града

Европейската нощ на литературата 2014 ще се проведе на 14 май 2014 от 18 до 22 ч. в редица градове. Тази година в инициативата ще се включат Перник, Пловдив, Габрово, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе и София.

Европейската нощ на литературата 2014 ще се проведе на 14 май 2014 от 18 до 22 ч. в редица градове. Тази година в инициативата ще се включат Перник, Пловдив, Габрово, Варна, Бургас, Велико Търново, Плевен, Русе и София.

Нощ на литературата е международно събитие, в което за осми път ще се включат десетки европейски градове. Целта е представяне на преводна съвременна европейска литература и виртуално запознаване с нови и непознати за отделните дестинации автори. 

На 14 май едновременно във всички участващи градове ще се проведат публични четения от произведения на европейски автори. Това се случва в нетрадиционни градски пространства от известни актьори или публични личности, като във всяко „гнездо " се представя по един отделен откъс на всеки половин час. Така слушателите имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ. 

В Бургас инициативата ще стартира от 18:30 часа на Сцена "Охлюва" в Приморски парк.В морския град, участие в инициативата ще вземат Грета Кръстева, Ирослав Петков, “Митични птици”, Театрална школа - кв. Банево. 

В София на 14 май от 18:00 до 21:30 часа ще има разположени 11 читателски гнезда, съсредоточени около парка „Заимов" - The Fridge, Столичен куклен театър - салон „Янко Сакъзов", Театър „София", Kanaal, Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий", ресторант „Славяни", галерия „Васка Емануилова", ресторант „Преди 10", галерия „Сезони", МГТ „Зад Канала" и „Плюс това". 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега