Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нов формат за млади изпълнители надгражда конкурса „Бургас и морето“

Нов формат за млади изпълнители надгражда конкурса „Бургас и морето“

Повод за новата инициатива е 50-годишнина от първото провеждане на Националният конкурс за песен "Бургас и морето" и неговото 40-то издание.

Нов формат за млади изпълнители надгражда традиционния конкурс за българска популярна песен „Бургас и морето“. Модулът е фокусиран върху младите изпълнители. Подробности за новия формат съобщиха на пресконференция зам.-кметът Диана Саватева, директорът на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ Димитър Маджаров и членовете на журито Дарияна Куманова и изпълнителят Стефан Илчев.

Повод за новата инициатива е 50-годишнина от първото провеждане на Националният конкурс за песен "Бургас и морето" и неговото 40-то издание. В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители, дуети, триа и групи до 6 човека на възраст между 16 и 33 години. Те ще се явяват с една авторска песен и един кавър. Срокът за записване за участие е до 31 октомври.

В началния етап пред подборна комисия всеки изпълнител следва да се яви с една нова авторска песен /на български или на друг език/ и един кавър. Кастингът ще се проведе на 18 и 19 ноември тази година в Културен дом НХК. Комисията заседава и определя до 12 изпълнители, събрали най-голям общ сбор оценки, които преминават към финалната част на конкурса. Предвижда се тя да се проведе през 2024 година.

Във финалната конкурсна вечер изпълнителите следва да представят две песни: нова авторска песен – същата, с която са се явили на предварителния подбор. Между подбора и финалната конкурсна вечер се допуска ново аранжиране на песента и мастеринг. Изпълнителят се задължава да предостави декларации, с които целият авторски екип заявява желание за участие на песента и отстъпване на авторски и сродни права при заснемането ѝ по време на конкурса, разпространението и записването ѝ. Второто изпълнение ще е кавър на песен от фонда на Национален конкурс за песен „Бургас и морето“.

Награден фонд е на стойност до 10 000 лв. В рамките на тази сума победителят получава професионален звукозапис в студио, изготвяне на видео, радио, телевизионна и онлайн реклама на песента. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега