Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нов опасен астероид ще прелети в близост до Земята

Нов опасен астероид ще прелети в близост до Земята

Нов опасен астероид ще ни подмине на "косъм". Очаква се това да стане точно в този момент. Астероидът е бил открит едва вчера по обед от американски астрономи и носи обозначението 2013 RG и ще премине на разстояние, равняващо се приблизително на половината от това до Луната.

Нов опасен астероид ще ни подмине на "косъм". Очаква се това да стане точно в този момент.  Астероидът е бил открит едва вчера по обед от американски астрономи и носи обозначението 2013 RG и ще премине на разстояние, равняващо се приблизително на половината от това до Луната.

Обектът е бил прихванат от Европа първоначално от българските астрономи от обсерватория "Звездно Общество" А79 с помощта на техни колеги от Англия. На базата на тези данни нашите астрономи са определили орбитата на движение и изчислили, че вероятност за сблъсък с нашата планета няма. Техните твърдения се базират на генерирането на голям набор от възможни орбити на астероида, като нито една от тях не дава основание за притеснение.
Рано сутринта бяха официално оповестени и данните на Центъра за малки тела в слънчевата система (Харвард, САЩ) като няма съществено разминаване в изчисленията. Утре по обед се очаква НАСА да публикува своите изчисления за движението на астероида и да пресметне дали в бъдеще той представлява опасност.

Това е пореден пример за малкото време, с което разполагат астрономите, за да уведомят за евентуална заплаха, коментират от обсерватория "Звездно Общество" А79. Междувременно нашите астрономи са открили и два нови астероиди. Единият от тях представлява потенциална заплаха за Земята и е класифициран като близкоземен.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега