Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски депутат гостува на VІ-ия Общоукраински български събор

Бургаски депутат гостува на VІ-ия Общоукраински български събор

„За мен е чест, че присъствах на Шестия Общоукраински български събор. По време на форума на едно място се събраха десетки хиляди наши сънародници от Украйна, Молдова и България, обединени в едно - патриотизъм и любов към Отечеството“, това каза след завръщането си от Одеса, Украйна народният представител от Парламентарната група на Коалиция за България Атанас Зафиров и член на НС на БСП.

„За мен е чест, че присъствах на  Шестия Общоукраински български събор. По време на форума на едно място се събраха десетки хиляди наши сънародници от Украйна, Молдова и България, обединени в едно - патриотизъм и любов към Отечеството“, това каза след завръщането си от Одеса, Украйна народният представител от Парламентарната група на Коалиция за България Атанас Зафиров и член на НС на БСП.

Той беше официален гост на Шестия Общоукраински български събор, който се проведе в украинския град. Визитата бе по покана на председателя на Асоциацията на българите в Украйна и народен представител в Украинската Върховна Рада Антон Киссе. 

Съборът беше посветен на 20-годишния юбилей от създаването на асоциацията. Зафиров поздрави присъстващите и поднесе поздравителни адреси от името на председателя на Народното събрание Михаил Миков и президента на ПЕС Сергей Станишев. По време на посещението си народният представител се срещна с губернатора на Одеска област и с кмета на Одеса.

Проведени бяха и срещи с представители на българската общност в Украйна. Общоукраинската културно - просветна организация обединява хиляди българи, като общият брой на дружествата и организациите в състава й е около 100.

През годините на своето съществуване Асоциацията води целенасочена дейност по консолидиране на българската диаспора, съхраняване и развитие на историческите ценности, националната култура, език и традиции на българите в Украйна, а също така играе важна роля в развитието на културните, приятелски и делови взаимоотношения между Украйна и България. На Събора присъстваха представители на българската диаспора от цяла Украйна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега