Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова донорска ситуация дава шанс за живот на четирима българи

Нова донорска ситуация дава шанс за живот на четирима българи

Нова донорска ситуация дава шанс за живот на четирима пациенти, нуждаещи се от трансплантации. Донор е 44-годишна жена, приета по спешност в УМБАЛСМ „Пирогов”, която въпреки усилията на лекарите е изпаднала вчера в мозъчна смърт. След съгласие на нейните близки, екипите са експлантирали сърцето, черния дроб и двата бъбрека. Направени са изследвания и е преценено, че и четирите органа са годни за трансплантация.

Новадонорска ситуация дава шансза живот на четирима пациенти,нуждаещи се от трансплантации.Донор е 44-годишна жена, приета по спешност в УМБАЛСМ „Пирогов”, която въпрекиусилията на лекарите е изпаднала вчера в мозъчна смърт. След  съгласие на нейните близки, екипите саексплантирали сърцето, черния дроб и двата бъбрека.   Направени са изследвания и е преценено, че ичетирите органа са годни за трансплантация.         

Дотози момент вече са извършени две трансплантации - на черен дроб и на сърце.Органите са присадени на реципиенти след направени изследвания и комплекснаоценка на състоянието им. Сърдечнататрансплантация е извършена тази нощ в УСБАЛССЗ „Св. Екатерина".Реципиентът е 58-годишен пациент. Чернодробнататрансплантация е извършена в УБ „Лозенец". Реципиент е 42-годишен пациент.

 Досегашните данниот следоперативния период сочат, че двете трансплантации са преминали безусложнения. Пациентите са в реанимация и възстановяването им протича нормално.         

Днес в УМБАЛ„Александровска" предстои да бъдат трансплантирани двата бъбрека.Експертна комисия е определила шестима потенциални реципиенти, на които енеобходимо да бъдат направени задължителните по алгоритъм имунологични и другиизследвания за съвместимост.  Следполучаване на резултатите и преценка на състоянието им, на двама от тях щебъдат извършени бъбречни трансплантации. 

Това е третата за тазигодина донорска ситуация. Министерство наздравеопазването изразява дълбоката си благодарност към близките на донора за тяхното високохуманнорешение, благодарение, на което могат да бъдат спасени четири човешки живота.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега