Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова градска галерия ще отвори врати в Поморие

Нова градска галерия ще отвори врати в Поморие

Проектът на Община Поморие „Осигуряване на достъп до културно наследство и културни продукти в Община Поморие чрез отваряне за посещения на сгради с културно-историческа стойност и разработване на нови дигитални съдържания в областта на културното наследство” получи одобрение за 100 % безвъзмездна финансова помощ по Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”, финансирана чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009-2014 г.

Проектътна Община Поморие „Осигуряване на достъп до културно наследство и културнипродукти в Община Поморие чрез отваряне за посещения на сгради скултурно-историческа стойност и разработване на нови дигитални съдържания в областтана културното наследство” получи одобрение за 100 % безвъзмездна финансова помощ поПрограма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства”, финансирана чрезФинансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2009-2014 г.

Основнатацел на проекта е да възстанови, запази и популяризира културното наследство в общинаПоморие, като осигури достъп до него за широката общественост. При изпълнениена проекта ще се извърши преустройство и реставрация на сграда-паметник накултурата, която ще отвори врати като нова градска галерия. В нея ще се излагатпроизведения на изкуството, ще се организират творчески срещи, пленери, камерниконцерти и др. културни събития.

В резултат от дейностите по проектасъществуващият фонд от движимо и нематериално културно наследство ще бъдедигитализиран като ново съдържание в Интернет, което ще се поддържа и обновяванепрекъснато и след края на проекта.

„Товае още един дългоочакван проект за Поморие, който ще бъде реализиран многоскоро. Сградата на старата митница в центъра на града, която беше в лошосъстояние, ще се превърне в модерна галерия и ще даде сцена за творчеството накултурните дейци от общината, и не само. Ще бъдат въведени иновации засъхранението на уникалната култура на града ни. Проектът ще допринесе и запопуляризирането и развитието на културния туризъм в Поморие, което от своя странаще удължи продължителността на туристически сезон”, каза кметът Иван Алексиев.

Въввръзка с проекта, на предстоящото заседание на Общински съвет Поморие ще бъдеразгледана докладна за делегиране права на кмета за подписване на Запис назаповед, като част от необходимите документи за подписване на договорът зафинансиране поФМ на ЕИП.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега