Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нова Зеландия "елиминира" Covid-19 за момента

Нова Зеландия "елиминира" Covid-19 за момента

И последният потвърдено заразен с вируса пациент бе изписан като излекуван.

Нова Зеландия официално обяви, че е преборила новия коронавирус, поне за момента. Днес здравните власти съобщиха, че и последният потвърдено заразен с вируса пациент е изписан като излекуван.

Нов случай на SARS-CoV-2 не е установен от 17 дни, информират от АР. През този период са тествани общо около 40 000 души, с което броят на изследваните лица достигна 300 хил. Днес, за първи път от края на февруари насам, в страната няма активен случай на Covid-19.

"Уверени сме, че за момента сме спрели разпространението на вируса в Нова Зеландия, но елиминирането на Covid-19 не е абсолютна точка във времето, а резултат от устойчиви мерки и усилия. Почти сигурно е, че ще имаме и нови случаи, но това няма да бъде знак, че сме се провалили. Просто това е реалността. Но ако или когато това се случил трябва да сме подготвени за това, а ние сме", заяви премиерът Джасинда Ардерн.

Очакванията на здравните власти са, че с отварянето на границите, вероятно ще има "внос" на вируса обратно в страната. За момента влизането и излизането от Нова Зеландия е забранено, с малки изключения. Всеки, който пристигне пък бива поставен под задължителна карантина. Всички останали противоепидемични мерки ще отпаднат в полунощ.

Това означава, че от утре ще бъдат позволени всички частни и публични събития, бизнесите ще могат да се върнат към нормален ритъм на работа. Отварят всички заведения и обекти за настаняване. Транспортните връзки вътре в страната и свободното придвижване на хора и товари ще бъдат напълно възстановени.

Броят на потвърдените случаи на Covid-19 в Нова Зеландия е малко над 1 500. Жертвите са 22. Експерти смятат, че причината страната да е сравнително пощадена, са комплексни. На първо място обаче е ранното прилагане на строги и стриктни противоепидемични мерки и ограничения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега