Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови COVID мерки от четвъртък! Всички дейности на закрито - със зелен сертификат

Нови COVID мерки от четвъртък! Всички дейности на закрито - със зелен сертификат

Той подчерта, че броят на заразените, хоспитализираните и починалите е нараснал и това е причината за въвеждането на мерките.

Здравният министър Стойчо Кацаров обявява новите противоепидемични мерки на брифинг, които ще влязат в сила в 00.00 часа сряда (20 октомври) срещу четвъртък (21 октомври). Всички дейности на закрито ще се извършват само при наличието на зелен сертификат - завършен цикъл на ваксинация, преболедуване, направен антигенен тест в последните 48 часа или PCR тест в последните 72 часа.

"Въвежда се изискване за зелен сертификат за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини тип мол, магазини над 300 кв. метра, фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за хранене, хотелите. Пазарите на открито трябва да спазват всички противоепидемични мерки", обясни Кацаров и допълни, че в хранителни магазини и аптеки. 

Той подчерта, че броят на заразените, хоспитализираните и починалите е нараснал и това е причината за въвеждането на мерките. В процеса на обсъждане са се включили както здравни експерти, така и специалисти от образователното министерство и това на туризма. По отношение на училищата Кацаров обясни, че във всички общини, където 14-дневната заболеваемост е над 750 на 100 хил. население, ще бъдат преусановени присъствените учебни занимания.

Работодателите и органите по назначаване във всички администрации организират работния процес на служителите като установяват работно време с променливи граници, разпределят работа от разстояние за най-малко 50% от персонала, освен ако работата не го позволява, гласи още заповедта на здравния министър, която ще бъде разпространена по-късно през деня.Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в социални услуги. 

Въвежда се изискване за всички работещи в лечебни заведения да работят при наличие на зелен сертификат. Това изискване се въвежда и за работещите в старчески домове. Преустановяват се свижданията в лечебни заведения и в социални услуги. 

За спазване на мерките ще следят от Инспекцията по труда, от регионалните здравни инспекции и от МВР. Всички проверяващи също ще бъдат задължени да представят здравен сертификат. "Ще има строг контрол и върху лабораториите за издаване на фалшиви сертификати. Ако се установи такова нещо, ще бъде отнет лиценза на лабораториите", подчерта още министърът.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега