Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови пет центъра за настаняване от семеен тип отварят врати през март

Нови пет центъра за настаняване от семеен тип отварят врати през март

През месец март 2014 г. петте новопостроени Центъра за настаняване от семеен тип в Бургас ще започнат да се изпълват с живот. Тогава в тях ще бъдат настанени първите им обитатели – деца със зрителни или двигателни увреждания. Поетапно те ще станат общо 70, а за тях ще се грижат 65 социални работници. За новите работни места съвсем скоро Община Бургас ще пусне обява с изискванията към кандидатите.

През месец март 2014г. петте новопостроени Центъра за настаняване от семеен тип в Бургас щезапочнат да се изпълват с живот. Тогава в тях ще бъдат настанени първите имобитатели – деца със зрителни или двигателни увреждания. Поетапно те ще станатобщо 70, а за тях ще се грижат 65 социални работници. За новите работни местасъвсем скоро Община Бургас ще пусне обява с изискванията към кандидатите.Това бе съобщено днесот зам.-кметовете д-р Лорис Мануелян и Атанаска Николова на заключителнатапресконференция по проект "Изграждане наЦентрове за настаняване от семеен тип на територията на община Бургас вподкрепа на социалната интеграция на деца в риск".

В отчета по проектавзе участие и неговият ръководител инж. Чанка Коралска - директор на дирекция"Строителство" в Община Бургас. С привлеченото финансиране, което енад 3 милиона лева, са построени 5 модерни сгради – 2 в к-с “Меден рудник”, 2 вквартал Ветрен и 1 в к-с “Лазур”. Те са напълно оборудвани и устроени вътрешнопо специален начин, за да отговарят на специфичните нуждите на децата, които щеги обитават.Съвсем умишленоЦентровете са построени в комуникативни райони, близо до удобни транспортнилинии, училища и болници.

Целта е настанените в тях хора да водят възможнонай-близък до нормалния начин на живот – като всеки от нас да имат съседи, дамогат да отидат до близкия магазин за храна, да не са скрити от света. Д-р Мануелян иАтанаска Николова благодариха на бургазлии, че бързо свикват и приемат занормално болните, онеправданите, различните хора да са сред нас. Когато импомагаме, те се интегрират или реинтегрират по-бързо, често успявайки да сегрижат сами за себе си, вместо да бъдат отглеждат като саксийни цветя отдържавата и общината.

Проектът финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Подкрепа за деинституционализация на социални институции, предлагащи услуги за деца в риск", Приоритетна ос 1: "Устойчиво и интегрирано градско развитие", Операция 1.1: "Социална инфраструктура" по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега