Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нови противоепидемични мерки от понеделник в Бургаско

Нови противоепидемични мерки от понеделник в Бургаско

Това става ясно от последната заповед на директора на РЗИ-Бургас.

От 31.01.2022 г. до 13.02.2022 г. включително, РЗИ налага нови противоепидемични мерки в област Бургас. Това става ясно от последната заповед на директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.

Въвежда се ограничение до 50 % в капацитета на обектите и дейности със значение за общественото здраве, заведенията за хранене и развлечения при спазване на подхода със „зелен сертификат“. Същото важи и за публиката на културни, спортни, сценични, музикални /кина, театри,концерти/ и други мероприятия.

Въвежда се работно време в интервала от 5:00 ч. до 22:00 ч. за игралните зали, казината и заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, включително и тези към местата за настаняване.

Забранява се посещението на непълнолетни лица в търговски центрове тип МОЛ, кина, ресторанти, кафенета и др. без придружител, родител/настойник или друго лице, полагащо грижи за непълнолетния.

РЗИ-Бургас ще следят за стриктния контрол и спазването на мерките в местата предназначени за обществено ползване, в това число заведения за обществено хранене и развлечение относно наличие на т. нар. „зелен сертификат“, от страна на органите на местната власт, ОДВМР-Бургас, и дирекция „Обществено здраве“ и Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Бургас.

Заповедта подлежи на обжалване в едномесечен срок от публикуването й на интернет страницата на РЗИ-Бургас пред съответния административен съд по реда на АПК.На основание чл. 63, ал.11 от Закона за здравето настоящата заповед подлежи на предварително изпълнение. Оспорването й не спира нейното изпълнение.

С целия текст на заповедта може да се запознаете тук
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега