Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ново извънредно положение и по-строги мерки са в сила в Португалия

Ново извънредно положение и по-строги мерки са в сила в Португалия

Мерките се отнасят най-вече за вътрешността на страната, като с тях се цели ограничаване на свободното придвижване на гражданите, престоят на обществени места, работата на ресторантите и приемното време на магазините и др.

В сила от 15 януари, на територията на Португалия е обявено извънредно положение до 30 януари 2021 г. На извънредно заседание на Министерски съвет на 18 януари, бяха приети допълнителни, още по-строги ограничителни мерки в страната, с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Това информират от пресцентъра на Министерството на външните работи на България.

Относно пътуванията на българските граждани до Португалия, действащите норми са както следва:
1.    Всички пътници, пристигащи на континенталната територия на Португалия, независимо дали като крайна дестинация или транзит, ще трябва да попълнят формуляр онлайн https://portugalcleanandsafe.pt/pt-pt/passenger-locator-card
Пътуващите за Мадейра и Порто Санто трябва да попълнят формуляр онлайн в рамките на 48 часа преди полета, а тези за Азорските острови трябва да попълнят формуляр онлайн https://mysafeazores.com в рамките на 72 часа преди полета.

2.    Българските граждани, пътуващи от страни, членки на ЕС и ЕИП (Лихтенщайн, Норвегия, Исландия и Швейцария) или от Южна Корея, Китай, Административни Райони Хонг Конг и Макао, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Сингапур, Уругвай, Япония и Тайланд за континенталната територия на Португалия не са длъжни да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19. Тестовете, при пътувания за Мадейра, Порто Санто и Азорските острови са задължителни за всички пристигащи от всички дестинации.

3.    Българските граждани, пътуващи от трети страни за континенталната територия на Португалия следва да представят отрицателен RT-PCR молекулярен тест по отношение на COVID-19.

Новоприетите мерки, в сила от 18 януари, се отнасят най-вече за вътрешността на страната, като с тях се цели ограничаване на свободното придвижване на гражданите, престоят на обществени места, работата на ресторантите и приемното време на магазините и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега