Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 14-и декември

Новото разписание на влаковете влиза в сила от 14-и декември

От утре (14-и декември) влиза в сила новия График за движение на влаковете на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. В новата транспортна схема е заложено пускането на нови влакове, които ще пътуват по някои от по-дългите дестинации в страната.

От утре (14-и декември) влиза в силановия График за движение на влаковете на „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД. В новата транспортнасхема е заложено пускането на нови влакове, които ще пътуват по някои от по-дългитедестинации в страната. 

През 2015 г. националният железопътен превозвач запазва обема на превозитес железопътен транспорт, осъществявани през настоящата година. Превозът на пътницище се извършва с общо 613 влака, от които: 28 международни бързи влака (като 16от тях ще се движат само през летния сезон), 76 бързи влака (като 4 от тях сасъс задължителна резервация), 145 пътнически влака и 364 крайградски пътническивлака.  

При разработването на новото разписание, транспортната схема и периодите надвижение на влаковете са съобразени в максимална степен с обемите и структуратана превозите, както и с техническите възможности и капацитет на подвижниясъстав. С цел подобряване транспортното обслужване на населението, националниятжелезопътен превозвач всяка година съгласува движението на бързите и пътническитевлакове със съответните областни и общински ръководства.

Голяма част от направенитепромени в новия График за движение на влаковете са съобразени именно спостъпили предложения и молби от страна на областни и общински администрации,друга част – с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – са свързани сповишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличнияподвижен състав, както и са съобразени с извършваните ремонтни дейности вразлични железопътни участъци на страната. 

С влизането в сила на новото разписание ще бъдат пуснати в движение двамеждународни бързи влака между София и Будапеща, които ще пътуват през Румънияпо моста „Нова Европа”. Влакът от Централна гара София ще заминава в 11:55 ч. ище пристига в Будапеща в 08:15 ч. на следващия ден. В обратното направлениевлакът ще тръгва от Будапеща в 19:10 ч. и ще пристига в София в 17:00 ч. наследващия ден. Композицията на тези международни влакове ще бъде съставена отедин седящ вагон, един кушет и един спален вагон, като на територията наБългария към състава на влаковете ще бъдат включени и вагони по направлениетоСофия – Видин – София. 

При изготвянето на новата транспортна схема е предвидено движението на дванощни бързи влака по маршрута София – Карлово – Казанлък – Сливен – Варна иобратно. Къмкомпозицията на тези влакове ще бъдат включени и директните седящи и спални вагонипо направлението София – Добрич – София. По този начин клиентите на „ХолдингБДЖ” ЕАД от Подбалканската железопътна линия ще имат възможност за пристигане вранните часове от деня в градовете София и Варна. 

С новия График за движение на влаковете ще бъдат пуснати в движение двадиректни бързи влака между Русе и Бургас. Тези бързи влакове ще осъществяватудобни връзки с други влакове в гарите Каспичан и Шумен за пътниците от Плевен,Горна Оряховица, Варна и по-малките населени места по тези направления. По тозиначин значително се подобрява свързаността с железопътен транспорт на градоветеот Северна България с град Бургас. Подобрения ще бъдат направени и по направлениетоРусе – Стара Загора – Пловдив, като по този маршрут е предвидено да пътуватдиректни вагони към композициите на някои бързи влакове по маршрутите София –Русе – София и Пловдив – Варна – Пловдив. 

Затрудненията в осъществяването на движението на влаковете след влизането всила на новия график са свързани с ремонтните дейности по железния път вразлични железопътни участъци на страната. Извършването на планирани строително-ремонтнидейности от Национална компания „Железопътнаинфраструктура”, както и удължаването на сроковете за изпълнение наремонтите нарушават нормалното обслужване наклиентите на „Холдинг БДЖ” ЕАД с железопътен транспорт.

Поради текущите ремонтисе намалява скоростта за движение в различни участъци, някои композиции седвижат по обиколни и съкратени маршрути или изцяло се прекъсва тяхнотопътуване. В последните два случая за клиентите на националния железопътенпревозвач се осигурява превоз с автобуси в участъците, където движението навлаковете е спряно. Вновото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да епреустановено обслужването с железопътен транспорт.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега