Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НС отхвърли законопроекта за нулево ДДС за храни, вода, лекарства, ток и газ

НС отхвърли законопроекта за нулево ДДС за храни, вода, лекарства, ток и газ

За бяха 73 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане, 66 бяха против, а 48 гласуваха въздържал се.

Парламентът отхвърли на първо четене законопроекта на "Възраждане" за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно. За бяха 73 депутати от ГЕРБ-СДС, ДПС и Възраждане, 66 бяха против, а 48 гласуваха въздържал се. Депутатите продължиха днес с разглеждането на законопроекта, тъй като вчера той бе отложен.

"Четири месеца управляващата коалиция отказва да обсъди законопроекта, който предвижда лекарствата да са с нулева ставка", изтъкна Цончо Ганев от "Възраждане". Повече от два месеца имаме бушуваща финансова криза у нас и в целия свят, добави той. 

"Вашето предложение е неизпълнимо, популистко", отговори му Искрен Митев от ПГ на "Продължаваме Промяната" и припомни, че управляващите подготвят антикризисни мерки.

От "Има такъв народ", както и вчера, така и днес, отново настояха в пленарната зала да дойде министърът на финансите или негов заместник. "Да знаем ще правим ли нещо с ДДС, ще го променяме ли, да знаем какво да правим с този законопроект", обясни Пламен Абровски. 

Днес депутатите ще обсъдят на първо четене и законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс. В него се предлага актуализиране на действащата нормативна уредба на компютърните и компютърно свързаните престъпления в обособената част на Наказателния кодекс.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега