Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НС прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор

НС прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор

Депутатите от Правната комисия одобриха на първо четене промените.

Механизмът за разследване на главния прокурор влезе за обсъждане в пленарна залата. Това се случи, след като вчера депутатите от Правната комисия одобриха на първо четене промените. Със 191 гласа "За" законопроектът на Крум Зарков беше гласуван на първо четене, съобщава Nova.  С промените се предвижда независим съдия да разследва шефа на държавното обвинение при евентуално извършено престъпление. 

„Твърде много време се управлява системата с мъка без край. Чувам още заплахи и обвинения, но това е ново начало за прокуратурата. Защото, ако има един човек, за когото върховенството на закона не важи, значи не важи за никого. И аз съм благодарен, че това е един от първите закони, които се разглеждат”, заяви правосъдният министър Крум Зарков.

Надежда Йорданова от „Продължаваме промяната-Демократична България” изрази надежда, че това е „глътка свеж въздух за прокуратурата и е част от пътя ни към Шенген”. По думите ѝ реформата е нужна, за да нямаме повече главни прокурори като Татарчев, Цацаров и Гешев.

„Ако господин Зарков излезе прав и се окаже, че той е по-прав от цялата система той заслужава  да стане президент или най-малкото министър-председател”, коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ - СДС.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова контрира: „Казахте, че ще приемате противоконституционен  закон, наложен от служебен министър. Това е абсурд”.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега