Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НХА представя две фотоизложби в Бургас за Месеца на фотографията

НХА представя две фотоизложби в Бургас за Месеца на фотографията

Експозицията е много разнообразна и включва произведения, които кореспондират пряко с визуалните принципи на други изящни и приложни изкуства – живопис, графика, метал, плакат, рекламен дизайн и др.

Магистърската програма „Фотография“ на Националната художествена академия ще покаже две изложби в Бургас в рамките на Месеца на фотографията. Те ще бъдат разположени в пространствата на новата библиотека и галерия-музей „Георги Баев“.

Изложбите на НХА включват свободни съвременни фотографски произведения на преподаватели и докторанти към магистърската програма, създадени през последните три години и непоказвани до този момент. Участващите автори работят изключително в различни художествени посоки, постигайки интересни резултати, вследствие на едно по-различно обучение, стимулиращо предимно творческото художествено мислене. Поради тази причина произведенията им се отличават с ярко изразена индивидуалност и характер.

Експозицията е много разнообразна и включва произведения, които кореспондират пряко с визуалните принципи на други изящни и приложни изкуства – живопис, графика, метал, плакат, рекламен дизайн и др. Използвани са разнообразни подходи, като творбите са изпълнени чрез различни професионални фотографски техники и материали, съобразени с конкретната идея на произведенията.

Участници в изложбите са преподавателите: доц. д-р Иван Кюранов, доц. д-р Росен Тошев, д-р Генади Гатев, д-р Лиляна Караджова, д-р Димитър Владимиров, и докторантите: Карина Попова, Калоян Богданов, Изабела Манолова, Иван Стефанов, Сирма Александрова, Йоана Ангелова, Ванеса Гоцова, Надежда Павлова и Симона Халачева. 

Изложба художествена фотография на преподаватели и докторанти в библиотеката

6 – 30 ноември 2023 г.
Вернисаж: 6 ноември 2023 г., 18:00 – 20:00 часа
Бургас, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ 41–45, зала „Етаж 1“ 

Изложба художествена фотография на преподаватели и докторанти в галерия-музей „Георги Баев“

Вернисаж: 7 ноември 2023 г., 18:00 – 20:00 часа
Бургас, бул. „Демокрация“ 6 

Магистърската програма „Фотография“ е създадена с цел студентите да получат знания и умения, свързани с развитието и възможностите на фотоизображението, с неговия език и естетика, с теоретичната и техническата му основа, както и с мястото и значението му в съвременното изкуство по света и в България. Обучението се провежда от утвърдени преподаватели чрез лекции, интензивни практически курсове, изпълнение на кратки художествени проекти, дискусии, посещения на гостуващи лектори, уъркшопи. Студентите имат на разположение съвременно техническо оборудване, чрез което на професионално ниво да развиват своята творческа работа.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега