Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няма да отстъпим повече, отсече Младенов

Няма да отстъпим повече, отсече Младенов

Пенсионната възраст се вдига с по четири месеца в следващите три години. Това е окончателно решение, няма да отстъпим повече, заяви пред bTV социалният министър Тотю Младенов.

Пенсионната възраст се вдига с по четири месеца в следващите три години. Това е окончателното решение, няма да отстъпим повече, заяви пред bTV социалният министър Тотю Младенов. "Ние се вслушахме в гласа на хората от митинга и правим това, което бяхме предвидили за година, плавно", коментира министърът.  

Той обясни, че с тази стъпка през 2017 година осигурителният дефицит ще намалее с 2 милиарда и 67 милиона лева, а през 2020 година сумата ще достигне до 6 милиарда лева. По думите му липсите ще намалеят за сметка на увеличението на пенсиите.

„Има демографска криза, оказва се допълнителен натиск, по-малко приходи - ние нямаме друг изход. Ние сме длъжни да защитим парите на нашите майки и бащи и на бъдещите пенсионери”, заяви Младенов.

От 1 януари 2014 година пък ще падне таванът за новите пенсионери и така те ще могат да получават месечни суми в зависимост от осигурителния си принос. За останалите ограничението за максимум на пенсията ще отпадне постепенно.

Младенов беше категоричен, че при протест с други искания няма да има повече компромиси. Вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов обаче заяви, че социалният министър трябва да бъде наясно, че нещата няма да приключат така. Той допълни: „Вече е късно за предложения. Ние ги направихме и те бяха разписани, но едно човече реши да си угоди на нарцисизма – Симеон Дянков, който седеше на чучело на площада”.

В отговор министърът заяви: „Ние много държим на социалния диалог, обаче не по този начин. Не може премиерът да идва в тристранката по искане на синдикатите и те да казват, че това е несериозно. Европа се тресе, икономическите проблеми се пренасят и в БГ. Ние правим всичко възможно да гарантираме пенсиите, да предложим повече работни места. Какво ще помогнат тези стачки на хората, на бизнеса?”.

По отношение на нереалните инвалидни пенсии Младенов заяви, че проблемът ще се реши, след като ТЕЛК-овете минат към НОИ, което се очаква да се случи от средата на другата година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега