Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Няма съществени нарушения по плажовете, отдадени под наем от областния управител

Няма съществени нарушения по плажовете, отдадени под наем от областния управител

Лично областният управител Вълчо Чолаков и заместникът му Владимир Крумов провериха част от плажните ивици като извършиха внезапна повторна проверка, непосредствено след тази на комисията.

Няма констатирани съществени нарушения поплажовете, отдадени под наем от Областна администрация Бургас. Комисията,назначена със заповед на областния управител, и тази година обходи и провери десетте плажни ивици: „Обзор - юг”,„Несебър - стар град”, „Несебър - изток”, „Поморие - централен”, „Бургас - север”,„Крайморие”, „Младост - ММЦ”, „Малък плаж Лозенец”, „Царево - Василико”, „Устие нарека Велека”.

Катоотличници без нито едно нарушение, с изпълнени всички изисквания по договорса  се отличили  плажовете „Бургас – север”, „Младост-ММЦ„ и„Устие на р. Велека”. Проверяващите са констатирали, че почти всичкиминалогодишни предписания към стопанина на „Обзор-юг” са изпълнени и към днешнадата плажът се намира в добро състояние.

Лично областният управител ВълчоЧолаков и заместникът му Владимир Крумов провериха част от плажните ивици катоизвършиха внезапна повторна проверка, непосредствено след тази на комисията.  Осигуряване на водно спасяване, обезопасяванена прилежащата акватория, здравното и медицинско обслужване, както исанитарно-хигиенното поддържане на плажовете бяха част от нещата, коитопроследиха проверяващите.

Като основен проблем наемателите споделиха липсата надостатъчен брой квалифицирани кадри за позицията спасител. Сред установенитенарушения са липса на далечни плаващи знаци, табели за обозначаване на зонатаза свободно разполагане на плажни принадлежности, несъответствие в някои отсхемите за преместваеми обекти и съоръжения.

На една от плажните ивица еконстатирана липса на спасителна лодка, а на друга наличие на воден атракционтип понтон без необходимата документация и разрешителни. На наемателите на плажове, където са констатиранинарушения са издадени предписания, които трябва да бъдат изпълнени.Нарушителите, които не вземат под внимание предписанията на експертите ще бъдатсанкционирани. 

„Плажовете в областта са една от основнитепричини туристите да избират нашия регион за почивка. Затова е важно даподдържаме високо ниво на обслужване, поддръжка и хигиена. Лично се включвам впроверките, когато това е възможно, за да видя и чуя на място проблемите и наплажуващите и на стопанисващите плажни ивици. Стриктно продължаваме да следимдали наемателите изпълняват поетите ангажименти. В голям степен от тях зависи скакви впечатления от родното море ще си тръгнат почиващите и ще се върнат лиотново в бургаско“, коментира Чолаков.

Междувременно в Областнаадминистрация Бургас се проведе процедура за частично обезпечаване наводноспасителната дейност на 5 неохраняеми плажа – „Иракли”, „Поморие-север”,„Атанасовска коса, без част 1”, „Алепу”, „Корал”. Подадена е една оферта отфирма "Интернешанал уотър рескю" ЕООД за две обособени позиции, аименно „Поморие-север” и „Атанасовска коса, без част 1”.

Ангажимент на фирмата,след подписване на договор с Областна администрация Бургас, е да осигури поедин спасителен пост, оборудван съгласно изискванията, както и спасители задвата плажа. Желаещи да осигурят водноспасителна дейност на другите ивици, частот поръчката, не са се явили.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега