Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обама иска да сложи край на масовите подслушвания в САЩ

Обама иска да сложи край на масовите подслушвания в САЩ

Американският президент Барак Обама възнамерява да внесе в конгреса проектозакон, който ограничава правомощията на Агенцията за национална сигурност (АНС) да използва специалните разузнавателни средства на територията на САЩ, съобщават американските информационни агенции. Ако текстът бъде приет, спецслужбата ще трябва да получи специално разрешение от съда, за да получи информация за телефонните обаждания на разследвания.

Американският президент БаракОбама възнамерява да внесе в конгреса проектозакон, който ограничаваправомощията на Агенцията за национална сигурност (АНС) да използва специалнитеразузнавателни средства на територията на САЩ, съобщават американскитеинформационни агенции. Ако текстът бъде приет, спецслужбата ще трябва да получиспециално разрешение от съда, за да получи информация за телефонните обажданияна разследвания.

Към момента, АНС има право надостъп до информация за телефонната комуникация на гражданите до 5 годининазад. С приемането на новия закон, този срок се свежда до 18 месеца. При това,следенето на телефонните разговори и интернет комуникацията ще става само следизрично позволение на съда, когато става дума за разследване на тероризъм илишпионаж.

В началото на 2014 г. Барак Обамабе принуден да поеме ангажимента за преразглеждане на практиката на АНС за масираносъбиране на данни за телефонни обаждания. Една от причините е скандала,причинен от разкритията на бившия сътрудник Едуард Сноудън. Именно той изнесе вмедиите информацията за масовите подслушвания.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега