Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обирджиите на Общинска банка задигнали част от оборота на "Бургасбус"

Обирджиите на Общинска банка задигнали част от оборота на "Бургасбус"

Трима маскирани са проникнали в централния клон на „Общинска банка”, на улица „Славянска” № 67, непосредствено след отчитане на инкасо – сума в размер на 30 000 – 40 000 лв.

Трима маскирани са проникнали в централния клон на „Общинска банка”, на улица „Славянска” № 67,   непосредствено след отчитане на инкасо – сума в размер на 30 000 – 40 000 лв. Парите са от дневния оборот на общинската фирма превозвач – „Бургасбус”, съобщават от полицията. Част от сумата е отнета от извършителите, като предстои уточняването на точния й размер.      

Сигналът за обира е получен около 19.30 часа вчера. Установено е, че в банката се намирал неутрализан служител от частната охранителна фирма, който заел поста ”жива охрана” във вечерните часове, след приключване на работния ден. Мъжът бил завързан за стол, но не е получил сериозни наранявания. От нападението не са пострадали и други лица.         

В банката е проникнато, чрез отключване на врата в сервизно помещение, като по първоначални данни в сградата са влезли трима маскирани извършители.   Незабавно към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи, както и ръководството на банката и отговорник „Операции” /главния счетоводител/. Установено е, че няма нарушения целостта на банковия и гражданския трезор, като всички съхранявани в сейфовете суми и ценности са налични.         

Към момента се извършват процесуално-следствени действия /огледи, разпити на очевидци, назначаване на експертизи, установяване и преглед на записи от охранителни камери около банката и района на местопроизшествието/.         

От първоначалния анализ на данните по случая се налага извода, че извършителите са разполагали с точна информация за организацията на работа в банката. Работата по случая продължава от служители на сектор „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Първо Районно управление „Полиция” – Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега