Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният със спешни мерки за прекратяването на заразата от шарка по животните

Областният със спешни мерки за прекратяването на заразата от шарка по животните

Областният управител на Бургаска област Павел Маринов предприе бързи мерки за влошената епизоотична обстановка в община Малко Търново. Той настоява за по-строг контрол в сектора и по прецизно оперативно взаимодействие между институциите.

Областният управител на Бургаска област Павел Маринов предприе бързи мерки за влошената епизоотична обстановка в община Малко Търново. Той настоява  за по-строг контрол в сектора и по прецизно оперативно взаимодействие между институциите.

Затова към Областния съвет за развитие се създаде работна група, която ще предложи програма и ще набележи конкретни дейности за предотвратяване на острозаразните заболявания по животните.В пакета от мерки се предвижда да се направят искания за увеличаване размера на предвидените суми за обезщетения на собствениците на ликвидирани болни животни.

Предвижда се още и рестарт на проекта за създаване на заграждения по границата против свободно преминаване на диви животни от Турция в нашите погранични общини. Работната група трябва да формулира и искания  пред Министерството на външните работи, което следва да настоява пред турската страна за спазване в европейската територия на  Република Турция на правилата и ограниченията важащи в Европейския съюз за ограничаване на заразните болести по селскостопанските животни.  

В работната група са привлечени водещи експерти - ветеринарни специалисти като д-р Пенчо Каменов, директор на Дирекция здравеопазване и хуманно отношение към животните в Агенция по безопасност на храните, проф. д-р Бойко Ликов, директор на Център за оценка на риска в същата агенция, д-р Петър Пачев, директор на Областната дирекция по безопасност на храните, председателят на Асоциацията на овцевъдите в Странджа Тодор Люцканов, както и всички кметове и главните ветеринарни лекари от пограничните с Република Турция  общини- Малко Търново, Средец и Царево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега