Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител проф. Мария Нейкова прие Посланика на Чешката Република

Областният управител проф. Мария Нейкова прие Посланика на Чешката Република

По време на разговора бе заявена и от двете страни готовност за съвместна работа в посока задълбочаване международните връзки на област Бургас с териториални единици в Чехия.

Днес областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова прие Посланика на Чешката Република в България Н. Пр. Мирослав Томин, придружаван от Почетния Генерален консул на Чешката Република за Варна, Бургас и Добрич – г-жа Зденка Боевова. 

По време на разговора бе заявена и от двете страни готовност за съвместна работа в посока задълбочаване международните връзки на област Бургас с териториални единици в Чехия. 

„Уверена съм, че съвместни инициативи биха дали резултати в посока повишаване обмена на туристи и насърчаване на инвестициите“, каза областният управител. 

Проф. Нейкова даде висока оценка за професионалното сътрудничество между  ОД на МВР-Бургас и командированите полицаи от Чехия през летния сезон по Южното Черноморие. 

Посланик Томин обяви, че с всяка година се увеличава броят на чешките туристи по Българското Черноморие. За миналата година са били 200 хиляди като очакванията за 2024 г. е да са доста повече. През месеците юли и август ще се разкрие временен консулски отдел в Бургас за оказване на помощ и съдействие на чешките туристи при евентуални проблеми, които могат да възникнат през лятото. Консулският отдел ще бъде позициониран в хотел „Приморец“.

Негово Превъзходителство Мирослав Томин заема тази длъжност от 15.02.2024 г. и това е първото му посещение в Бургас. Посланикът беше придружен още от съпругата си г-жа Радка Турманова и г-жа Олга Здравкова от консулския отдел.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега