Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Областният управител се срещна с жители на Сарафово

Областният управител се срещна с жители на Сарафово

​По предложение на областния управител на Бургас 23 декара общински и 6 декара държавен терен ще бъдат преотредени за обществени дейности

Областният управител се срещна с жителите на кв. Сарафово, които отправиха искане към него за изграждане на детска площадка върху държавен терен, отреден за курортно строителство. Срещата беше инициирана от Пламен Янев и се състоя в Народно читалище „Ангел Димитров 1929" на бургаския квартал. В нея взеха участие жители и общински съветници. Фокусът беше поставен върху проблемите с презастрояването в района и потребността от обществени пространства. Жителите настояха за спиране на процедурата по търговете за земята, предназначена за жилищно и друго строителство, и изразиха желание за изграждане на детски площадки, паркови зони и паркинги върху свободните терени. Общинските съветници заявиха, че и изграждането на нова детска градина също е сред приоритетите, които трябва да се изпълнят.

Пламен Янев заяви подкрепа за исканията на жителите, като се ангажира да спре търга за държавния имот. Той предложи и друг имот да се използва за същите цели - общински с площ от 23 дка, като неговото предназначение да бъде променено на терен за обществено ползване. Това ще позволи изграждането на обществени сгради и пространства, отговарящи на нуждите на местните жители.Общинските съветници поеха ангажимент да внесат докладна за промяната на статута на земята в Общински съвет Бургас.

Янев подчерта, че е отворен за директна комуникация с гражданите и че цени тяхното мнение в процеса на вземане на решения. Той съобщи, че очаква Община Бургас да внесе намерение за прехвърляне на терена в едноседмичен срок, а след обществено обсъждане ще се определи бъдещото използване на държавните 6 декара.Това решение е важна стъпка в развитието на квартал Сарафово, показвайки как активната гражданска позиция и отговорният подход на местната власт могат да доведат до позитивни промени в обществения живот и урбанистичната среда.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега