Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Облечкават процедурите за издаване на визи на руснаци и украинци

Облечкават процедурите за издаване на визи на руснаци и украинци

Процедурите за издаване на туристически визи за граждани на Руската федерация, Украйна, Беларус, Казахстан, Армения и Грузия ще бъдат облекчени. Това се споразумяха министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на външните работи Даниел Митов на проведена среща в Министерството на туризма.

Процедурите за издаване на туристическивизи за граждани на Руската федерация, Украйна, Беларус, Казахстан, Армения иГрузия ще бъдат облекчени. Това се споразумяха министърът на туризма НиколинаАнгелкова и министърът на външните работи Даниел Митов на проведена среща вМинистерството на туризма.

Въведените облекчения предвиждат да сеиздават краткосрочни двукратни или многократнивизи с цел организиран туризъм, със срок на валидност до една година, на гражданите,които са използвали през предишни години български визи.

Собствениците нанедвижими имоти от тези държави също ще мога да се възползват от облекченията.Тези от тях, които не са посещавали нашата страна, ще имат право на краткосрочнидвукратни или многократни визи с цел частно посещение със срок на валидност до1 година, а тези, които са ползвали български визи – със срок на валидност до 3години.

Малолетните и непълнолетните граждани напосочените държави също ще ползват визови облекчения. Тези от тях, които желаятда посетят България с цел туризъм или организиран младежки лагер (обучение, спорт, културен обмен), ще получаткраткосрочни многократни визи с валидност до 5 години.

Срокът на валидност на тези визи няма да надвишава определената нормативнавъзраст, до която тези лица се ползват с правото на безплатни визи. Eдногодишни двукратни или многократни туристически визи ще ползват и лица сувреждания. Срокът на валидност на всички издаванивизи ще бъде съобразен с валидността на документите за пътуване.

Решението идва в отговор на наближаващия активен туристически сезон и на желанието на Министерството на туризма да насърчи посещенията на граждани от традиционни пазари като Русия и Украйна.

Това е и част от мерките за противодействие на негативната тенденция за спад на ранните записвания от тези страни за сезон лято 2015 г. Според данните спадът спрямо периода януари-ноември 2014 г. на руските туристи е с около 3%, а с около 8% на тези от Украйна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега