Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Облекчават COVID мерките у нас! Вижте кога отпадат зелените сертификати!

Облекчават COVID мерките у нас! Вижте кога отпадат зелените сертификати!

Мнението на здравните власти е, че маските трябва да отпаднат най-късно.

"Към 20 март ще е възможно да прекратим ограниченията на зеления сертификат". Това коментира премиерът Кирил Петков на пресконференция в Министерския съвет.

"Както се вижда и на картата с регионите - червеният цвят отстъпва на жълтия. Цялата страна влиза в етап две и етап три. Очакваме със скоростта, с която се движи, да стигне и до етап 1, което означава, че България ще мине в зелена зона. Без масово затваряне на училища  и бизнеси се справихме с вълната от Омикрона", допълни Петков. 

Той уточни, че мерките ще бъдат облекчени постепенно, но към тази дата ограниченията ще паднат и сертификатът ще е необходим само за пътуване в Европейския съюз.

Здравният министър проф. Асена Сербезова обяви, че с постепенното облекчаване на мерките не означава, че не си заслужава да се ваксинираме. "Напротив - заслужава си, това се вижда в болничните заведения. 90% от хората, които губят битката с болестта, не са били ваксинирани. Трябва да се научим да живеем с вируса", посочи тя.

Главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев заяви, че след две години ограничения, проблеми и трудности идва моментът, в който можем да кажем, че нещата вървят добре. "Спадането на заболеваемостта бележи ръст в последните 3 седмици. Спадът е 24,8% за последната седмица. Тази седмица очаквам заетостта в болниците да паднат под 5000. На базата на този анализ ние възприехме методиката, ползвана и в някои други страни в ЕС, на тристъпково облекчаване", коментира още той. 

От 24 февруари всеки собственик на заведение ще може да допуска хора без зелен сертификат, ако прецени. Остава обаче изискването такъв да има персоналът. В езикови центрове или при провеждане на групови занимания пък ще е възможно да се допускат общо до 12 деца.

От 5 март посещенията на закрито за заведения, за ползване на дейности и услуги ще са без зелен сертификат във всички обекти, независимо от мнението на собствениците. Няма да се изисква документ и от персонала.На границата ще се влиза със зелен сертификат. Няма да има обаче държави, които ще влизат в тъмночервената зона.Ако всичко върви в очаквания ход, от 20 март няма да се изисква зелен сертификат, стана ясно от думите на Кунчев. 

Мнението на здравните власти е, че маските трябва да отпаднат най-късно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега