Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обмислят разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив

Обмислят разширяване на АМ "Тракия" в участъка София - Пловдив

Според данните от трафик камерите, в пиковите летни дни през аутобана преминават 32-33 хиляди автомобила на денонощие.

"Вече разглеждаме варианти и възможности за разширяване на автомагистрала "Тракия" в участъка София - Пловдив с по едно платно в двете посоки". Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на изслушване в парламентарната Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. 

Причината за тези планове на ведомството е натовареният трафик. Според данните от трафик камерите, в пиковите летни дни през аутобана преминават 32-33 хиляди автомобила на денонощие. Рекордът е отчетен миналата година в края на август и той е 37 000 коли. Проучванията показват, че до четири години ситуацията ще бъде още по-тежка.

Във връзка с проекта за въвеждане на тол система, Нанков посочи, че в Министерски съвет предстои да бъде внесен проект на нов Устройствен правилник на Агенция „Пътна инфраструктура“, с който ще бъде създаден отдел „Електронно таксуване“ към дирекция „Пътни такси и разрешителни“. Той ще бъде ресурсно обезпечен, като на следващ етап се предвижда създаване на предприятие със специално предназначение, което да отговаря за всички видове таксуване.

"Ежедневно губим 1,5 млн. лв. от невъвеждането на тол системата", акцентира още регионалният министър. Около 1 млрд. лв. са необходими годишно за сектора, а 320 млн. лв. годишно са наличните средства, показват данните на МРРБ.

Над 600 млн. лв. са необходими за смяна на мантинелите по магистралите и пътищата от първи и втори клас, като годишно трябват 7-8 млн. лв. Необходимите за маркировка средства са между 25 млн. лв. и 40 млн. лв. годишно. 212 съоръжения са в критично положение, а 8 млрд. са необходими за построяване на основните направления, стана ясно още по време на заседанието при обсъждане на мерки за пътна безопасност. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега