Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обновяват Стария кей в Поморие с европари

Обновяват Стария кей в Поморие с европари

Размерът на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде отпусната за ремонтирането на кея е 741 871, 18 лв. Следват процедури по избор на изпълнител, а срокът за приключване на проекта е 1 година.

Старият кей на Помориеще бъде изцяло обновен с европейски средства. На 25.03.2014 г. кметът ИванАлексиев подписа договор с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури забезвъзмездна финансова помощ по проект „Саниране,рехабилитация и реновиране на мостик „Старият пристан”, гр. Поморие”, по мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”,подмярка 4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии заразвитие и покриване на текущите разходи на рибарските групи” от Оперативнапрограма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г.

Размерътна безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде отпусната за ремонтирането накея е 741 871, 18 лв. Следват процедури по избор на изпълнител, а срокът заприключване на проекта е 1 година.Цялостнатарехабилитация и саниране на мостика ще гарантирана безопасността напосетителите и естетическия вид на съоръжението. Със специална подводна техника,ще бъде изцяло подменена носещата конструкция на кея, дървената конструкция,парапетите и стълбищата към него, също ще бъдат подменени.

В проектнотопредложение е предвидено и поставянето на стационарен бинокъл за наблюдение.Кеят еедин от символите на Поморие и любимо място на жителите и гостите на града. Засъжаление, от години той е недостъпен за тях, а едва през 2012 г. бе извършенводолазен оглед, който установи опасни увреждания по конструкцията. Презгодините са правени частични ремонти, недостатъчни за нужната поддръжка наподобрен тип съоръжение. Затова Община Поморие насочи всички усилия давъзстанови мостика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега