Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОбС Бургас прие мерки за защита на гражданите и бизнеса след извънредното положение

ОбС Бургас прие мерки за защита на гражданите и бизнеса след извънредното положение

Мерките са две. Едната включва понижение на такси за поставяне на маси на открито и в рамките на пазарите. Другата включва автоматично предварително изпълнение на всички приети докладни, целящи защита на интересите на гражданите и бизнеса.

Общински съвет - Бургас прие "мерки за защита на гражданите и бизнеса с цел преодоляване на последиците след отмяната на извънредното положение". Докладната бе изготвена и входирана от ГЕРБ и подкрепена от всички политически сили.

Мерките са две. Едната включва понижение на такси за поставяне на маси на открито и в рамките на пазарите. Другата включва автоматично предварително изпълнение на всички приети докладни, целящи защита на интересите на гражданите и бизнеса.

Ето и приетите предложения:

1. За срок от два месеца, след отмяна на обявено от Народното събрание извънредно положение:
1.1. Намалява с 20% такса за поставяне маси на открито по Раздел I, Приложение 3 от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас, на лица, в полза на които е издадено разрешение за поставяне на обекти по чл.56 от ЗУТ, както и собствениците на обекти по отм. чл. 120, ал. 4 от ППЗТСУ, които към 13.05.2020 г. нямат задължения към Община Бургас
1.2. Намалява пропорционално цените на услуги, които се събират от общинските предприятия, за ползване на стопанисваните от тях обекти, съразмерно с въведените със Заповед на Министъра на здравеопазването ограничения за заетост на местата, отнесени към общия капацитет на помещението или съоръжението.
1.3. Намалява с 50%  таксите за ползване на пазари, тържища, тротоари, площади, улични платна, панаири и терени с друго предназначение по Раздел I, Приложение 3, т. 6.1., 6.2., 6.3.,6.4. и т. 6.5. от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас, за  юридически лица, в полза на които е издадено разрешение за поставяне на рекламно-информационни елементи по реда на Наредбата за рекламната и информационната дейност на територията на община Бургас, за частта (страните) от разрешените позиции, за които са налице отпаднали рекламни кампании и/или прекратени договори,  вследствие на създалото се извънредно положение и които към датата на подаване на искането, са покрили всички задължения към община Бургас до 01.03.2020 г. За страни, които са заети само за един рекламен период (15 дни) се начислява 50% от месечната такса.  
Освобождаването от такса става по искане на фирмите, в полза на които са издадени разрешителните, след констативен протокол, че на съоръжението няма поставена търговска реклама.

2. На основание чл.60, ал.1 от Административно-процесуалния кодекс допуска предварително изпълнение на настоящите решения на Общински съвет-Бургас, с оглед защита интересите на гражданите и бизнеса, за преодоляване на последиците след отмяната на извънредното положение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега