Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОбС прие декларация, осъждаща нападение срещу социален работник

ОбС прие декларация, осъждаща нападение срещу социален работник

Текстът касае инцидент, при който социален работник бе нападнат в бургаския квартал "Победа".

Общински съвет - Бургас прие декларация, осъждаща нападение срещу социален работник. Тя бе предложена за гласуване от групата на ГЕРБ и получи подкрепа от останалите политически сили в Съвета. Текстът касае инцидент, при който социален работник бе нападнат в бургаския квартал "Победа".

Ето какво гласи декларацията*:

"Социална работничка беше нападната по време на работа в офиса на Агенцията за социално подпомагане в бургаския квартал „Победа”. Случката се разиграва през деня, като извършител е майка на шест деца живуща в района. Агресията била заради еднократна помощ от 250 лева за първокласник, която тя трябвало да върне на държавата, защото детето не ходи редовно на училище.

Нападната служителка има над 13 години стаж в системата за социално подпомагане. Тя е получила удари по главата и тялото. От медицинското свидетелство става ясно, че жената имала и разместена става. В момента на деянието на мястото е имало мъж, който успява да помогне на пострадалата. Той извикал и екип на бърза помощ.

Ние, общинските съветници от Общински съвет Бургас, не можем да останем безучастни към този инцидент. Категорично го осъждаме! 

Призоваваме представители на Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи да намерят механизъм, с който подобни действия да бъдат ограничени.

Факт е, че служителите на Агенцията за социално подпомагане в бургаския квартал „Победа” работят под стрес от физическа разправа. Скандалите и заплахите са всекидневие в работния им процес.

В същото време обществото изисква от тези служители да си вършат задълженията съвестно и да упражняват строг контрол в сферата на социалното подпомагане.  За да се случва това трябва да се вземат спешни мерки за подобряване условията на работа на служителите, като преди всичко да бъде осигурена тяхната безопасност."


* Публикуваният текст е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега