Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Обсъдиха промени по велоалейната мрежа в Морската градина

Обсъдиха промени по велоалейната мрежа в Морската градина

Дебатите между велосипедисти и пешеходци по въпросите за велоалейната мрежа са на път да бъдат разрешени. В Община Бургас се проведе среща, на която бяха обсъдени темите за размера и местоположението на велоалеите и предимството при движение по тях. В резултат бяха формулирани няколко предложения. Те ще бъдат обсъдени на втора среща през следващата седмица, след което ще бъдат представени на вниманието на широката общественост, за да се чуе нейната дума, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Дебатите междувелосипедисти и пешеходци по въпросите за велоалейната мрежа са на път да бъдатразрешени. В Община Бургас се проведе среща, на която бяха обсъдени темите заразмера и местоположението на велоалеите и предимството при движение по тях. Врезултат бяха формулирани няколко предложения. Те ще бъдат обсъдени на вторасреща през следващата седмица, след което ще бъдат представени навниманието на широката общественост, за да се чуе нейната дума, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Сред основнитепроблеми в момента е, че велоалеите в морската градина заемат голяма част отпарковите пътеки, което затруднява движението както на пешеходците, така и наколоездачите. Така структурираната мрежа причинява конфликт за предимството придвижение по тях и ги прави на практика безмислени. Промените, които се очаквада бъдат въведени, ще направят движението по алеите на Морската градинапо-лесно и ще елиминират предпоставките за конфликтни ситуации.

Част откоментарите на участниците в първата среща включваха промяна във велосипедната алея по крайбрежието – предложениетогласи там мрежата да стане споделена, като се маркира с някаква близкадо цвета на асфалта боя върху сегашната маркировка и се поставят знаци за"споделеност" (Г16). Освентова, се обсъжда идеята същата алея да се премести от страната на подпорнатастена (далеч от морето) и да се намали ширината й.

В обсъжданетовзеха участие представители на местното сдружение на велосипедистите, НПО,студенти, медии, началникът на отдел "Озеленяване" Мая Богомилова,директорът на ТД "Зора" Стефан Дубаров и омбудсманът Таню Атанасов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега