Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Представиха Бюджет 2014 за община Бургас

Фокусът му пада върху градската мобилност, инфраструктурата и културата
Представиха Бюджет 2014 за община Бургас

Днес представиха параметрите на Бюджет 2014 за община Бургас. Мотото му е „Достъпна среда и устойчива мобилност“ с прогнозната рамка от 162 милиона лева. Философията му е базирана върху продължаване на последователната политика за благоустрояване на града и осигуряване на по-добър достъп до основните публични услуги за всички граждани, обясняват от общината.

Днес представихапараметрите на Бюджет 2014 за община Бургас. Мотото му е „Достъпна среда иустойчива мобилност“ с прогнозната рамка от 162 милиона лева. Философията му е базирана върхупродължаване на последователната политика за благоустрояване на града иосигуряване на по-добър достъп до основните публични услуги за всички граждани,обясняват от общината.

Очаква сепо-голямата част от средствата, които общината ще инвестира през следващатагодина, да бъдат от европейски програми. Фокусът на усилията ще бъденасочен към превръщането на градската среда в безопасна, достъпна, екологична иестетична.

В Бюждет 2014 сазаложени няколко основни точки. Едно от основните направления е градската мобилност.През април догодина ще започне поетапното доставяне на 22 новитролейбуса, с което Бургас завършва цикъла за пълно обновление на автопарка вградския си транспорт. Освентова, през 2014-та сеочаква хартиеният билет в Бургас ще бъде заменен с електронен.

Община Бургас щепродължава да работи и по проектите си, свързани с туризма. През идната година започваизграждането иоборудването на туристическияатракцион "Подземният град", както и реализиране на постоянен експозиционен център „Флора“. Ще бъде доставен и кораб, който да свързваМоста и Острова. Очаква се Бургас да се сдобие и с нов културен центърна ъгъла на улиците "Александровска" и "Богориди". Предстои конкурс за проект.

В доклада поБюджет 2014 присъства и план за проектиране на т.нар. Немска болница и превръщането и в Регионалнабиблиотека и център за съвременното изкуство.

През следващата година продължава и работата по приключване на действащите в момента проекти – изграждане иреконструкция на детски градини, центрове за настаняване от семеен тип, спортни съоражения и облагородяване на пътната инфраструктура и т.н.

"Бюджет 2014 е разработен въз основа на намаляване натакса смет за юридическите лица и офисите. От 10,5 промилите падат на 7,9 заюридическите лица, и от 10 на 7 за офисите. Намалението е заложено още преди 6месеца, когато започна реалната работа по бюджет 2014", коментира кметътНиколов.

Това стана възможно след намалената себестойност за събиранеи обработка на отпадъците в резултат на изграждането на новото депо ипретоварната станция. През 2014-та местните данъци и такси в Бургас няма дабъдат увеличени.

"За следващата година сме заложили почти един милионлева, с които да се изготвят проекти за реконструкция на основни улици в града.Така ще сме в пълна бойна готовност да кандидатстваме за европейски средства пооперативните програми за периода 2014 - 2020 година", каза още кметътНиколов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега