Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас е в готовност да отвори детските градини

Община Бургас е в готовност да отвори детските градини

48% от бургаските родители биха пуснали децата си отново на градина, сочи проучване.

В очакване на официалното разрешение за отваряне на детските градини, тази седмица Община Бургас подготвя всичко необходимо за обезпечаването на учебния и възпитателен процес, информират от пресцентъра на администрацията.

На първо място, за спокойствие на родителите, а и на самите служители, ще бъде изследван за коронавирусна инфекция целият персонал. Осигурени са необходимите PCR тестове за тази задача. Детските градини ще бъдат третирани с новия немски двукомпонентен нанопрепарат, който има една година антимикробно действие. Дворовете им се косят и обработват против кърлежи.

Вече е осъществено предварително проучване кои родители са готови да пуснат децата си отново на детска градина. Положителните отговори са 48%, така че в началото не се очаква голямо претоварване на групите.

Когато детските градини отворят, на входа им задължително ще се извършва премерване на температура. Община Бургас от няколко години налага в своя образователен модел програми за обучение навън. Сега започва топлият сезон, така че се планират много уроци и игри в дворовете на детските градини. Отделно Община Бургас очаква и ще се съобрази с препоръките на правителството и националния щаб.

Още отсега се обмислят идеи как максимално ефективно да се използват помещенията в детските градини, за да не се струпват твърде много деца на едно място. Бургас вероятно ще приложи експериментално, например, отмяна на следобедния сън за най-големите, тъй като те и без друго го приемат като наказание.

Докато те бъдат занимавани навън, освободените помещения ще бъдат използвани за оптимизиране на учебния и възпитателния процес вътре в детската градина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега