Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас осигурява за децата с увреждания 5 центъра от семеен тип

Община Бургас осигурява за децата с увреждания 5 центъра от семеен тип

Община Бургас спечели средства за изграждане на 5 модерни центъра за настаняване от семеен тип, в които да бъдат настанени деца с увреждания.

Община Бургас спечели средства за изграждане на 5 модерни центъра за настаняване от семеен тип, в които да бъдат настанени деца с увреждания. Тяхното едновременно строителство трябва да започне през лятото на тази година. За целта Община Бургас отреди пет терена, разположени в три жилищни района на града – квартал Ветрен, жилищните комплекси „Лазур” и „Меден рудник”.

Осигуреното финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие” е около 3 млн. лв.  „Целта ни е да създадем възможно най-добри условия за отглеждане на бургаските деца с увреждания. Много от тях са безпомощни, някои са в инвалидни колички – всичките имат нужда от денонощна грижа. Силно се надявам, че няма да чуя гласове, които казват, че не искат тези деца в нашия град. Аз продължавам да вярвам силно в толерантността на бургазлии”, каза кметът Димитър Николов.

Времето за строителство на петте центъра е изчислено така, че да приключи едновременно с отварянето на схема по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, за да може Община Бургас да кандидатства за безвъзмездно финансиране, което да послужи за избор и обучение на персонал, избор, анализи и подготовка на децата, извеждане и адаптиране на децата.

Център за настаняване от семеен тип е социална услуга от резидентен тип, която предоставя жизнена среда за пълноценно израстване и развитие на деца с увреждания. В него се създава среда, близка до семейната, при която децата получават необходимата им индивидуализирана грижа и подкрепа за личностно съзряване  и изграждане на умения за самостоятелен и независим живот.

Във всеки център ще има възможност за настаняване на 12 деца и младежи, с опция за спешно настаняване на още 2. Във всеки център 30 % от местата да предвидени за потребители в инвалидна количка. Затова целият сграден фонд, оборудването и дворовете ще са адаптирани към нуждите на тази специфична група. За всеки център се предвижда персонал от по 11 души. Общо проектът ще разкрие 57 нови работни места.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега