Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Бургас се отчете за свършеното през 2014-а в снимки

Община Бургас се отчете за свършеното през 2014-а в снимки

Община Бургас се отчете за свършеното през 2014-а в снимки. На сайта на Общината са показани обекти “преди” и “след” ремонта. Така на практика всеки бургазлия може да види обновените обекти в града.

Община Бургас се отчете за свършеното през 2014-а в снимки. На сайта на Общината са показани обекти “преди” и “след” ремонта. Така на практика всеки бургазлия може да види обновените обекти в града.

”Ето част от това, което заедно направихме в Бургас през миналата година. Благодаря ви за подкрепата! Много скоро ще разберете и какво ще се случва в града ни през 2015-а година!”, коментира кметът Николов в социалната мрежа "Фейсбук".

Модерно рибарско пристанище в Сарафово

Пред завършване е рибарското пристанище в квартал Сарафово. За модернизацията му Община Бургас спечели 10 милиона лева. То има капацитет от 104 места за плавателни средства до 8 метра и 6 места за кораби до 20 метра.Чрез изграждането на рибна борса ще бъде дадена възможност на рибарите за директна продажба на улова. Същевременно крайният потребител ще може да се снабди с риба от първа ръка, без участието на прекупвачи, което е своеобразен регулатор за пазара на риба в града.Пристанищният комплекс включва още административна сграда, паркинг, складови помещения. В момента до него се стига по черен път през труден терен. През 2015 г. Община Бургас ще изгради нова довеждаща улица до модерното съоръжение.

Бургас вече се обслужва от авиолинейки

Авиолинейки на превозвача "Хели Ер" вече са на разположение на бургазлии и гостите на града, за да може да се реагира адекватно при спешни случаи, инциденти и аварии.За целта Община Бургас изгради хеликоптерната площадка на югозападния паркинг на МБАЛ.       

                                

Нови кътове за отдих в Морската градина

Община Бургас обособи нови кътове за отдих и приятни занимания в паркова среда.Единият се намира между Графична база и параклиса "Свети Георги" в Морската градина. През топлите месеци там има зона с хамаци, изцяло в еко стил, където човек може да полегне с книга в ръка.Вторият кът е в парк "Езеро" - срещу тенис кортовете, в началото на алеята, която води към пясъчния фестивал. На това място можете да ползвате 2 маси за тенис и 3 маси за табла/шах в прекрасна обстановка, сред дървета и скулптури.

Изящната баня на Сюлейман Великолепни е готова да посреща туристи

Банята на Сюлейман Великолепни в археологическия комплекс Акве Калиде е цялостно реставрирана. Тази година впечатляващият културно-исторически обект с национално значение ще посреща туристи в пълния си блясък. При мащабната реконструкция е следвана стриктно автентичната визия на банята. Тя е облицована в мрамор и характерна за Ориента керамика.Източният шик се допълва от естествено и художествено осветление.Идеята е банята на Сюлейман от 17 век да бъде превърната в туристическа атракция - жив музей на минералната вода и лечебните процедури.Община Бургас има цялостна концепция за експозиция на всички артефакти от Акве Калиде пред местните жители и туристи.

Поетапно след археологическите разкопки стартира реставрацията, консервацията и социализацията на археологическия комплекс.Следващият етап предвижда пространството зад чешмата, която Община Бургас изгради наново, да бъде благоустроено. Там ще бъде изградена постройка в същия архитектурен стил като банята.Тя ще бъде заобиколена от пищна растителност и паркова мебел. Ще има още информационен център, зала за презентации и кафене.След това стартира изграждането на първото ниво на Музея, който ще представлява римска баня с топъл и студен басейн, място за масаж с билкови и естествени продукти.

Събориха десетки незаконни постройки в “Победа”

Със заповед на кмета Димитър Николов бяха премахнати десетки незаконни постройки в квартал "Победа". Така бе открит път за тежка техника, която почисти вътрешните сметища.С премахването на постройките се освободи пространство с широчина около 10 метра - колкото да се оформи улица за достъп на автомобили и място за пешеходци. Това е единственият начин багери и камиони да достигат крайните части на махалата, където се образуват най-сериозни замърсявания.

Специализираната онко поликлиника отвори врати за пациенти

Заработи новата специализирана онко поликлиника, построена със средства на "Комплексен онкологичен център - Бургас" ЕООД и Община Бургас. Сградата отговаря на всички национални и европейски стандарти. В нея ще се прилагат най-съвременните методи за профилактика, диагностициране и лечение на онкоболни пациенти.

Така се образува цял комплекс, предоставящ такива услуги, който включва съществуващата сграда на КОЦ, бункера с линейния ускорител и поликлиниката.Сградата на поликлиниката е четириетажна. С нея се осигурява висококачествено и достъпно медицинско обслужване на всички нуждаещи се от този тип специализирана грижа в града и областта. Важна част от новото медицинско заведение е хосписът за наблюдение и поддържащо лечение на онкоболни пациенти - услуга, която до момента липсваше.

Бургазлии вече няма да гледат пристанището през ограда

От 6 декември 2014 г. част от Пристанище Бургас е достъпна за всеки, който пожелае да отиде до морето, за да види приставащите кораби или да хвърли въдица за риболов. В близост до хотел "Приморец" е отворен вход, през който се стига пеша до Морска гара и Фара.

Още снимки може да намерите на сайта на Общината!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега